Telefon-analyse knytter våpen- samler (48) til kvinne (49)

Pågrepet torsdag. Politiet mener 48-åring i milliontrøbbel er medlem av bande som svindlet Nordea.

KNYTTES TIL SAKEN: Politiet mener 48-åringen er en del av en organisert kriminell gruppe som svindlet Nordea for svimlende 89,4 millioner kroner. Politiet knytter mannen til saken gjennom telefon-analyser. Foto: Bankens overvåkingskamera
KNYTTES TIL SAKEN: Politiet mener 48-åringen er en del av en organisert kriminell gruppe som svindlet Nordea for svimlende 89,4 millioner kroner. Politiet knytter mannen til saken gjennom telefon-analyser. Foto: Bankens overvåkingskamera Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 48 år gammel straffedømt mann ble torsdag pågrepet og siktet for grovt bedrageri i Nordea-saken. Siktelsen omfatter også den såkalte mafiaparagrafen, som for de tre som tidligere har blitt pågrepet.

Dagbladet vet at etterforskningen ennå pågår for fullt, og at politiet jakter på antatte bakmenn i saken, både i Norge og utlandet. 60 millioner kroner skal ennå være på avveie via Dubai og disponert av kriminelle.

48-åringen ble avslørt av hans tilknytning til den 49 år gamle medsiktede kvinnen. Hun var den som 20. juli i år skal ha utgitt seg for å være den styrtrike Block Wathne-arvingen Randi Nilsen (65). Da 49-åringen troppet opp i Tveita-filialen sammen med den antatte hovedmannen (35), ga den falske «enken» ham fullmakter til å disponere offerets konti - som dagen etter ble tappet for svimlende 89,4 millioner kroner.

Avlyste avhør Politiet har trolig hatt 48-åringen i søkelyset en god stund. Mannen hadde avtalt et avhør med politiet allerede i begynnelsen av forrige uke, men politiet avlyste avhøret i siste liten.

Etter det Dagbladet erfarer mener politiet at 48-åringen og den medsiktede kvinnen har hatt utstrakt telefonkontakt. Gjennomgangen av tekstmeldinger og samtalelogger den siste tida skal ha gitt politiet nok informasjon til å bedragerisikte mannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer