Telefon-terrorist ga falskt dødsbudskap

93-åring fikk sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen ringte 48-åringen til 93-åringen like før midnatt en lørdagskveld for to år siden.

-  Jeg er lege ved Lovisenberg sykehus i Oslo. Din sønn og hans kone har vært involvert i en meget alvorlig trafikkulykke. Kona er omkommet og din sønn livstruende skadd, skal 48-åringen ha fortalte den sjokkerte 93-åringen.

En halv time seinere ringte 93-åringen til ei venninne. I politiavhør forklarer venninna at 93-åringen var helt skjelven i stemmen, og tydelig redd.Venninna reiste hjem til 93-åringen, og fant henne i den hun oppfattet som en sjokktilstand.

Dette til tross for at 93-åringen på det tidspunktet hadde klart å ringe sønnen og fått bekreftet at han og svigerdattera levde i beste velgående. 93-åringen måtte seinere til legebehandling som følge av sjokkmeldinga. 48-åringens forsvarer Tore Eriksen vil foreløpig ikke kommentere saken.

Svindel

Ifølge politiet slo mannen til igjen tre- fire uker seinere, Da skal han ha utgitt seg for å være ansatt i Oslo fengsel og ved et trygdekontor i Oslo. 48-åringen ringte da til en kvinne bosatt på Sola utenfor Stavanger, og sa at hennes sønn snart skulle løslates fra fengsel.

-  Betaler du ikke 65 000 kroner, vil sønnen din bli løslatt uten hjelp eller behandlingstilbud, hevdet mannen.Mora ville hjelpe sønnen i en påstått vanskelig situasjon, og satte pengene på en konto som tilhørte 48-åringen. Hun fikk aldri pengene tilbake.

Drapstrusler

I fjor sommer skal 48-åringen ha kommet hjem til ei Oslo-kvinne (51) og truet med å drepe henne. Kvinnen har i sin politiforklaring sagt at mannen presset en kniv mot strupen hennes og rispet henne i ansiktet.

-  Du skal dø. Du får aldri oppleve at barnebarnet ditt blir voksen, sa mannen ifølge kvinnen.

I vinter skal 48-åringen ha anmeldt en navngitt, uskyldig person for et uoppklart væpnet ran. Bare noen dager seinere ringte han politiet og diktet opp en historie om at en kvinne var stukket ned og lå med en kniv i brystet.