Telefonen koker: - Ta det med ro

Det har høljet med regn på Sørlandet mandag ettermiddag.

UVÆR: Mye regn på Sørlandet mandag fører til mye vann som renner over veier og fyller opp som her i Vennesla ved fylkesvei 454.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
UVÆR: Mye regn på Sørlandet mandag fører til mye vann som renner over veier og fyller opp som her i Vennesla ved fylkesvei 454.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statens vegvesen oppfordrer folk til å ta det med ro.

- Vi har fått mange telefoner om vann i veien. Det dreier seg mest om områder i Agder, sier trafikkoperatør Marita Bakkebø i Vegtrafikksentralen sør til NTB.

Hun opplyser likevel at ingen veier er stengt som følge av regnet.

Er du rammet eller har du bilder, videoer eller tips? Tips oss HER eller ring oss på 24 00 00 00!

Flere farevarsler

Meteorologisk institutt sendte tidligere mandag ut gult farevarsel for styrtregn, lyn, flom og jordskred. Varslene gjelder for deler av Sør- og Østlandet.

Enkelte steder kan få opptil 70 mm nedbør på 24 timer.

Bakkebø råder trafikanter til å holde seg rolige.

- Når det er masse vann i veien, så kan det være skummelt å komme for fort i svingene. Ta det med ro, sier hun.

- Kjør forsiktig

Trafikkoperatør i Vegtrafikken Øst, Mette Brunæs, forteller at vannet har begynt å samle seg litt, men ikke voldsomme mengder.

Det er likevel ventet at mer regn vil komme utover kvelden.

- Når det regner så mye må man kjøre pent og avpassse farten. Hvis det er store vannansamlinger er det lett å få vannplan. Hold god avstand til bilen foran, sier Brunæs til Dagbladet.

Politiet opplyser på X/Twitter klokka 20.47 at E18 er stengt i høyre felt mellom Bygdøy og Skøyenlokket i Oslo, etter et trafikkuhell.

- Årsaken kan være vann i veibanen, skriver politiet.

Mandagen har vært preget av byger som har kommet og gått. Sør i hovedstaden ved Bjørnholt har det kommet 25,6 millimeter med regn det siste døgnet. Ved Gardermoen har det kommet nesten 40 millimeter.

På Østlandet vil flere steder vil få 30 til 40 mm i løpet av 24 timer, og der de kraftigste bygene treffer, kan det bli opptil 70 mm i løpet av 24 timer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer