TelefonGrieg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): 00451718021000 er nummeret hvis du er lei Det norske Arbeiderparti og vil prøve et utenlandsk støttemedlemskap hos Tony Blairs Labour. Partiet som den 26. september reiser ned til badebyen Bournemouth for landsmøte.

Blair blir nok hyllet der også, men det kan virke som om noe av den hyggelige vinden som har blåst rundt statsministerens slips siden valgseieren i 1997, så smått har begynt å løye.

I en intern Labour-rapport, lekket til avisa The Independent, er det krefter i partiet som er bekymret for det som kan kalles Labours nye arroganse. At de ikke klarer å henvende seg godt nok til velgerne og at slagordet «ikke for de få, men for alle» ikke er helt per arbeiderkasse.

Men, som det står i rapporten, Labour er nærmere enn de konservative som fortsatt tufter sin politikk på «ikke for hele folket, men for de få».

Blair var også denne uka i et fellesmøte med de store fagforeningene i Storbritannia, han kom ikke akkurat til sine egne. Han fikk lunken applaus et par ganger, mest for budskapet om at foreningene måtte stå på, kreve mer.

Men det er fortsatt optimisme i storfamilien Blair, som vil at det 21. århundre skal og må stå i Labours tegn. Og ikke i de konservatives.

Vel, nevnte telefonnummer ble ringt her om dagen. For å søke plass på landsmøtet. Det hyggeligste med denne telefoneringen var ventetida. Blair vil gjerne trimme det tunge britiske byråkratiet, men du blir satt over og over før riktig pressesekretær sier jess. Og, du har tre valg i ventetida, tast 1 for nye medlemmer, tast 2 for fornyelse av medlemskapet og tast 3 for spørsmål.

Musikksnuttene som korter ned ventetida, er sildrende norsk, «Morgenstemning» av Edvard Grieg. En optimisme Det norske Arbeiderparti kanskje ikke har etter det kommunale valg. De peiser vel på med Beethovens «Skjebnesymfoni».