Telefonkatalogen trykkes i Tyskland

Trykkingen av Telefonkatalogen og Gule Sider vil fra år 2000 skje i Tyskland. 100 industriarbeidsplasser i Oslo kan dermed gå tapt. Kontrakten er verdt 200 millioner kroner over en femårsperiode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en anbudsrunde har Telenor Media valgt å gi Norges største trykkerikontrakt til det tyske selskapet Mohndruck Graphische Betriebe GmbH. Det tyske selskapet skal hvert år trykke 7,6 millioner kataloger.

- Beslutningen er tatt etter en lang vurdering der leveringsdyktighet, produksjonstid, kvalitet, mulighet for produktutvikling og pris har vært de viktigste kriteriene, sier katalogdirektør Wenche Holen i Telenor Media.

I dag er det Elanders Norge i Oslo som utfører trykkingen av katalogene. Den grafiske bedriften var den eneste norske anbyderen blant de åtte budgiverne.

- Vi kan bare beklage at Elanders ikke nådde opp denne gang, sier Holen.

Arbeidsplasser

Om lag 100 personer er tilknyttet katalogproduksjonen hos Elanders Norge. Administrerende direktør Dagfinn Bakken i Elanders Norge frykter at disse industriarbeidsplassene i Oslo kan gå tapt.

- For å være realistisk tror jeg det kan være en stor risiko for at det kan skje. Vi har ett år på oss til å finne nye katalogoppdrag, men jeg er redd for at et spesielt industrimiljø nå kan forsvinne fra Norge, sier Bakken til NTB.

I dag informerte han de ansatte om at kontrakten var gått til den tyske bedriften.

Elanders-konsernet skal fortsatt trykke Ditt Distrikt og Bedriftskatalogen for Telenor Media i Norge, og selskapet har også kontrakt på Telenor-selskapets katalogvirksomhet i Polen og Spania. Disse kontraktene vil ikke bli berørt i denne omgang.

- Store konsekvenser

Norsk Grafisk Forbund, som organiserer de fleste ved Elanders Norge, frykter for hele bedriftens eksistens, og de totalt 200 ansatte.

- De svenske eierne har vært mest opptatt av det norske katalogm arkedet, så nå må de komme på banen og si om og hva de vil satse på i framtiden, sier forbundsleder Finn Erik Thoresen til NTB. Han håper at fusjonen mellom Telia og Telenor vil kunne gi nye oppdrag for den grafiske bedriften.

(NTB)