Telefonspor gir ingen svar

Telefonbruken til Reidun Hardang Natadal (39) forrige helg da hun forsvant, gir ingen svar på mysteriet. Politiet er i villrede. De tror hun er drept, men er ikke sikre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NOTODDEN (Dagbladet): Politioverbetjent Jan Henrik Henriksen opplyser at det har vært trafikk på fasttelefonen og mobiltelefonen til den savnede kvinnen forrige helg. Men han vil ikke utdype dette nærmere. På annet hold i politiet får Dagbladet opplyst at samtaler og tekstmeldinger til og fra Reiduns telefoner ikke kaster lys over forsvinningen.

Ingenting unormalt er registrert - bortsett fra tekstmeldingen klokka 04.50 søndag morgen. I meldingen til kjæresten står det at hun kan ha fått i seg noe og føler seg uvel. Politiet stusser ikke over innholdet i meldingen, men tidspunktet. Ingen kan si om hun har tastet meldingen selv eller om en eventuell drapsmann har gjort det. Det sentrale spørsmålet er: Var hun i live da?

Politiet tror fortsatt de står overfor en drapssak.

Rundspørring

De siste dagene har politiet gått fra dør til dør i området ved boligen til Reidun Hardang Natadal. Så langt er siste observasjon av henne 200 meter fra hjemmet klokka 20 forrige lørdag. Ingen andre har kunnet bekrefte observasjonen til ekteparet som skal ha sett henne.

Hvor tok hun veien? Gikk Reidun mot kjærestens bolig, mot elva eller snudde hun og gikk hjem igjen?

Ble hun plukket opp av en bil? Hadde hun en avtale med en ukjent venn?

Politiet vet ikke svaret.

- Vi er overrasket over at vi ikke har fått flere tips, sier politioverbetjent Jan Henrik Henriksen.

Dette er sikkert:Lørdag klokka 12 var hennes 20 år gamle sønn hjemme etter å ha handlet for henne.Klokka 15 snakket hun i telefonen med sin yngste sønn som skulle hente en sovepose.Klokka 21 ble den hentet. Sønnen låste seg inn og tok med soveposen. Ingenting tydet på at mora da var hjemme.

Ingen kontakt

Kjæresten hennes har forklart at han ikke hadde kontakt med Reidun etter at han kom tilbake fra handletur i Strömstad forrige lørdag. Tekstmeldingen han sendte henne ved 18-tida fikk han ikke svar på. Ikke før klokka 04.50 morgenen etter da hun skal ha skrevet at hun var uvel. Tekstmeldingen er sendt fra Notodden, utenfor selve sentrum.

Kjæresten har forklart at han verken så eller hørte noe fra Reidun lørdag kveld. Etter det Dagbladet forstår bekrefter telefonutskriftene at det ikke har vært kontakt mellom dem.

Reiduns venn var hjemme og sammen med andre det meste av lørdagskvelden, opplyser politiet.

Fant passet

I går gikk Kripos-etterforskere gjennom leiligheten til Reidun, blant annet for å sjekke at passet hennes var der. Det ble bekreftet. Kvinnen forsvant uten penger, pass og kredittkort - bare med mobiltelefon og husnøkler.