AstraZeneca-vaksinen

Telefonstorm etter AstraZeneca-nyhet

Både FHI og legevakter ringes ned etter at helsemyndighetene oppfordret personer med symptomer på mulige bivirkninger til å ta kontakt med legevakt.

BLODPROPP: Overlege i Statens legemiddelverk, Sigurd Hortemo holdt pressebrief etter at det er varslet om tre nye tilfeller av blodpropp på personer som har tatt AstraZeneca-vaksinen. Det er foreløpig ikke kjent om det er sammenheng mellom vaksinen og sykdomstilfellene. Video: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag hasteinnkalte Folkehelseinstituttet (FHI) og Legemiddelverket til pressekonferanse om mulige bivirkninger av AstraZeneca-vaksinen. Personer som har fått vaksinen, og som får blåflekker og hudblødninger, ble bedt om å kontakte lege umiddelbart.

- Det kan være et alvorlig tegn på nedsatt antall blodplater, sa Sigurd Hortemo i Statens legemiddelverk lørdag.

Flere legevakter i landet har de siste timene meldt om stor pågang av bekymrede vaksinerte etter oppfordringen, deriblant legevakten i Bergen og Drammen.

- Har blitt bekymret

Overfor Bergens Tidende sier assisterende legevaktsjef ved legevakten, Annette Corydon, at de har hatt inne mellom 20 og 30 pasienter som har fått AstraZeneca-vaksinen i løpet av dagen.

- De fleste som kommer inn har slike hudblødninger som er blitt beskrevet. Hos noen har det bare vært føflekker, men de har blitt bekymret og trodd det var blødning, sier hun til avisa lørdag kveld.

Legevakten har tatt blodprøver av alle pasientene som passer med FHIs beskrivelse.

Også virksomhetsleder for legevakta i Drammen, Susanne Kjær, opplyser til Drammens Tidende at de opplever en stor økning i telefonhenvendelser om vaksinen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer