Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telefonstorm om mat-juks

Fra Finnmark i nord til Flekkefjord i sør ringte Dagblad-lesere og meldte fra om useriøse aktører i matvarebransjen. Disse tipsene blir nå overlevert Forbrukerrådet. Her er noen av kundenes opplevelser i møte med matjukserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eneste kjøpmann i bygd i Nordfjord:

«Innehaveren kjøper store partier sekundavare direkte fra slakteriet. Pakker og setter håndskrevne lapper med holdbarhetsdato på sjøl. Kundenes garanti for at de kjøper kjøtt som ikke er bedervet, forandres ved at eieren selv stryker over den gamle og skriver ny.»

Kjedebutikk i Bergen:

«Kjøledisken er så varm at varene tiner. En fiskepakke hadde tint helt. Rennende tok kunden den opp og gjorde betjeningen oppmerksom på problemet. Fisken ble bare puttet tilbake i bånn av fryseren.»

Dagligvarebutikk i Oslo:

«Frossenkyllinger med utgått datomerking blir pakket om og solgt til lavere pris. Emballasjen blir revet av, produktene pakket inn på nytt og påført nytt datostempel.»

Kjedebutikk i Oslo:

«Kjøtt fra ferskvaredisken som var for gammelt, ble stekt opp og solgt som koteletter.»

Kjedebutikk i Drammen:

«Frossen kjøttdeig ble solgt uten datostempel. Da middagen skulle tilberedes, luktet kjøttet så ille at det umiddelbart måtte kastes.»

Kjedebutikk i Arendal:

«I ferskvaredisken blir det trikset med datostempel på både pålegg og ost. Nye merkelapper blir klistret over de gamle.»

Nærbutikk i Skien:

«Misfarget grønt kjøtt ble funnet i frysedisken.»

Dagligvarebutikk i Finnmark:

«Kunden kjøpte ost for ei uke siden. Da hun kom hjem, så hun at holdbarhetsdatoen gikk ut 19. juni 1996.»

Dagligvarebutikk i Østfold:

«Matbutikken full av sigarettrøyk. Det er råtne varer i grønnsaksdisken. Småfugl har inntatt lokalet. Føde er det nok av for fuglene fordi det sjelden eller aldri blir reingjort i butikken.»

Storkiosk i Oslo:

«Kunden kjøpte kylling som var over en måned for gammel. Ved flere tilfeller er det blitt solgt melk som er sur og utgått på dato.»