Telefonstorm til politiet etter jordskjelv i Trøndelag

Linjene gikk varme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et jordskjelv med styrke på 2 kunne merkes over store deler av Sør-Trøndelag mandag kveld. Hos politiet gikk linjene varme.

- Rett før klokken 22.30 fikk vi en telefonstorm fra beboere øst og sør for Trondheim med melding om at de hadde kjent rystelser i bakken. Det varte i cirka 30 sekunder, sier operasjonsleder Bernt Tiller i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Ifølge en automatisk registrering fra det uavhengige forskningsinstituttet Norsar hadde jordskjelvet en styrke på 2.0, og hadde sitt episenter 17 kilometer øst for Orkanger.

Pågangen inn til politiet var så stor at ikke alle som ringte fikk svar, noe operasjonslederen beklager. Det var imidlertid ingen stor grunn til bekymring - jordskjelvet ser ikke ut til å ha ført til noen skader.

PC-skjermen tippet over ende Likevel ble det opplevd som skremmende og uvant for mange. 19 år gamle Markus Moen satt hjemme og surfet på internett da jordskjelvet inntraff.

- Plutselig begynte hele rommet å riste. PC-skjermen på pulten tippet over ende, sier Moen til VG. Han forteller at skjelvet bare varte i noen sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.