Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telefonterroristen

Hele livet har Donna Walker svindlet venner, fremmede og politiet. Denne uka ble hun verdenskjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan være datteren din.

Slik begynte den siste svindelen i en bortimot uendelig rekke telefonterror fra 35 år gamle Donna Lynette Walker. Forrige fredag ringte hun Dorothy Sherrill og ga seg ut for å være datteren Shannon Sherrill som forsvant da hun lekte gjemsel for 17 år siden.

Så ringte hun Shannons far. Og politiet. Og pressen. Stadig med nye stemmer og identiteter for å gjøre historien troverdig. Nyheten gikk jorda rundt, og onsdag skrev Dagbladet.no gladnyheten om den forsvunne datteren. Samme kveld kom avkreftelsen - det hele var en svindel. Nå sitter hun fengslet etter å ha meldt seg selv.

Svindlet for 94 000 kroner

- Hun er veldig overbevisende, forteller Daniel Keith til nyhetsbyrået AP.

Han hjalp henne da hun flyttet til byen Evansville for seks år siden. Da fortalte hun ham at hun flyktet fra en voldelig kjæreste.

- Hun overtalte meg til å skaffe henne kredittkort, og jeg var dum nok til å gjøre det. Nå skylder hun meg 94 000 kroner, sier Keith.

I likhet med mange av hennes tidligere bekjente, forstår han ikke hvorfor hun valgte å lure foreldrene til Shannon Sherrill.

- Det måtte være noe i det for henne. Hun gjorde aldri noe dersom hun kunne tjene noe på det, forklarer Keith.

- Hun er en raring

Politiet tror derimot ikke 35-åringen hadde finansielle motiver. Hun har ikke ønsket å forklare seg i saken ennå, og skal for retten i dag tidlig lokal tid.

- Hun ba ikke på noe tidspunkt om penger, sier polititalsmann Dave Bursten.

Etterforskningen har avdekket at hun er ettersøkt i flere delstater. Rullebladet hennes strekker seg fra California og Kansas til Virginia og Nebraska. Lovbruddene er telefonterror, falske brannalarmer, falske sjekker, bombetrusler og bruk av stjålne kredittkort for å ringe rikstelefon. I Iowa utstedte de en arrestordre forrige august etter at hun ringte politiet gjentatte ganger og fortalte om personer som ble pistoltruet.

- Vi var bekymret for hennes mentale helse på grunn av alle oppringningene. Hun er en raring, sier polititalsmann Dave Disney.

Ukjent motiv

Walker ble dratt inn i en drapsetterforskning i 1992. Virginia-politiet mistenkte at hun hadde flere personligheter - blant annet på grunn av den overbevisende måten hun la om til mannsstemme på.

Politiet i Indiana har ikke opplyst hvorfor de fattet mistanke til akkurat Walker. Hun ringte dem flere ganger i løpet av noen dager, men ville aldri oppgi et nummer hun kunne nås på. 35-åringen hevdet at hun trolig var jenta som forsvant som 6-åring, og oppga navn og adresser i Virginia Beach-området som hun ba politiet sjekke. Walker har foretatt et stort antall lureoppringninger i området, og det kan ha vært det som fikk politiet på sporet.

- Hun har så langt valgt å ikke prate om saken, men anklagene mot henne vil bli forklart, sier forsvarsadvokat Billy Rork til nyhetsbyrået AP.

Sønderknuste foreldre

Etter dagens fengslingsmøte i Shawnee, avgjør dommeren om Walker skal sendes til Indiana hvor hun er anklaget for Sherrill-svindelen.

- Folk som gjør noe slik, kan ikke være normale, sier Shawnee-sheriff Richard Barta.

35-åringen har bedt om unnskyldning til foreldrene for de ekstra lidelsene hun har påført dem.

- Unnskyld er ikke godt nok. Jeg håper bare den nye medieoppmerksomheten gjør at vi kan få datteren vår tilbake, sier Mike Sherrill.

- Jeg er glad for at hun nå er tatt, men det gir meg ikke datteren min tilbake, sier Dorothy Sherrill til CNN.

<B>KNAKK SAMMEN AV SPØK: Mike Sherrill får trøst av eks-konas søster på onsdagens pressekonferanse hvor det ble kjent at det ikke var hans forsvunnede datter som hadde ringt.
<B>SPORLØST FORSVUNNET: Shannon Sherrill lekte gjemsel utenfor morens bolig da hun var 6 år. Siden har ingen sett henne.
<B>TELEFON SOM VÅPEN: Donna Lynette Walker (35) er beryktet for alt hun har klart å stelle i stad med oppringningene sine.