Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telefontrøbbel stanset alle tog i 15 minutter

NSB: i rute igjen i løpet av formiddagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For tredje gang i år stoppet all togtrafikk over hele landet i morges på grunn av brudd i kommunikasjonen mellom togene og togledersentralene - det såkalte GSMR-systemet.

GSM står for det vanlige mobilsambandet og R'en for en versjon tilpasset jernbane (railway).

Tidligere i år sto togene stille i opptilm tre timer, men denne gangen ble feilen rettet opp i løpet av 15 minutter, opplyser komminikasjonssjef Åge-Christopher Lundeby i NSB Persontog til Dagbladet.

Alle tog ble kjørt mot nærmeste stasjon. Når GSMR-systemet svikter, blir det automatisk rødt lys UT fra alle togstasjoner.

08.45 kom meldingen om at togtrafikken var i gang igjen, men problemene kan føre til forsinkelser.

- Jeg tør ikke gi noe nøyaktig tidspunkt for når forsinkelsene er tatt inn, men vi bør være etter rutetabellen igjen i løpet av formiddagen, sier Lundeby.

- Feilen oppsto ved operasjonssentralen på Marienborg i Trondheim. Vi har ennå ikke fått noen beskrivelse av hva feilen var, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til Dagbladet ved 09-tiden.