Telefontruet på grunn av SMS-tjeneste

Mannen bak punksms.com utsatt for trusler i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sender SMS fra ditt nummer (Dagbladet.no): Det har vært en travel dag for hovedfagsstudent Anders Svensson. Etter at Dagbladet.no omtalte SMS-tjenesten han har konstruert, der man potensielt kan skrive tekstmeldinger med falsk avsender, har han fått mange telefoner.

Ikke alle har vært hyggelige.

- Det var noen som ringte og truet meg, og det er klart jeg tar dette seriøst. Nå vurderer jeg å politianmelde, sier Svensson til Dagbladet.no.

- Ubehagelig

Han ønsker ikke å utdype hva mannen sa, og er også skeptisk til å la seg avbilde på grunn av truslene.

- Jeg anser ikke dette for å være en stor sak, men det var en ubehagelig samtale, opplyser studenten.

Han antar at telefontrusselen kom etter at mannen hadde blitt lurt via punksms.com.

Åpner brukeridentitetene

Nå varsler Svensson endringer i tjenesten sin. Fra i kveld av skal det bli mulig for den eller de som blir lurt å se telefonnummeret til den som sendte meldingen. Alle tekstmeldingene som blir sendt fra punksms.com blir registrert, og ved å logge seg inn på siden skal alle få mulighet til å se hvem som har sendt melding til sin mobil.

- Dette har selvfølgelig ikke noe med trusselen å gjøre, men vi har fått to-tre tilbakemeldinger fra folk som føler seg mobbet. Det er nok til at vi ser oss nødt til å legge om vilkårene. Vi har hele tiden sagt at dette skal være en tulletjeneste, men at vi ikke vil bidra til truing eller mobbing, sier han.

Han opplyser også at han vil sørge for at politiet får all informasjon de måtte trenge i eventuelle alvorlige tilfeller av sjikane.

<B>SMS-TULL: På punksms.com kan du sende SMS i andres navn. Dette gir både mulighet til flørting og misbruk av mer alvorlig art.