Telefusjonen klar i natt

Klokka 06.15 dag kunne endelig den svenske næringsministeren Bjørn Rosengren og Norges samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll sette underskriftene sine på papiret. Telia-Telenor-fusjonen er i boks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten 20 tøffe timer etter at avtalen skulle vært undertegnet, kunne to de statsrådene endelig tørke svetten. Da var kampen om hvor mange fagforeningsrepresentanter de forskjellige landene skulle ha i styret avgjort. Dag Jostin Fjærvoll ble vinneren.

For svenskene tviholdt på at de skulle ha tre representanter, mens nordmennene skulle ha to. Det ville ikke Fjærvoll ha noe av, og i natt fikk han tvunget svenskene i kne. Norge og Sverige får to representanter hver.

Rollefordelingen mellom Telias Jan-Åke Kark og Telenor-sjef Tormod Hermansen har også vært et stridsområde. Men nå er det klart at Kark ikke skal være heltidsarbeidende styreformann. Han skal dele tida si mellom å være styreformann og spesialrådgiver.

Sjøl om avtalen er undertegnet, er det fremdeles punkter som er uklare. Det gjelder blant annet hvor de viktigste forretningsdelene skal ha hovedkontor. Striden står spesielt om avdelingene for mobiltelefoner og Internett.

Selskapet skal trolig børsnoteres seint i vår. Verdien skal være rundt 300 milliarder kroner, og en tredel skal selges på børsen. Av disse 100 milliardene skulle egentlig 80 prosent tilfalle svenskene. Men også her kan det forventes at Norge har kapret en større andel gjennom de knallharde forhandlingene.

Dagbladet :på nettet kommer tilbake med mer om telefusjonen.

I BOKS: Den svenske næringsministeren Bjørn Rosengren og Norges samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll skrev under.