Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telehiv skaper mer togtrøbbel

På 17 strekninger på Dovre- og Trønderbanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Telehiv skaper problemer for togtrafikken i Trøndelagsfylkene.

Togene må kjøre med nedsatt hastighet på 17 strekninger på Dovre- og Trønderbanen.

Telehiv skaper ujevnheter langs skinnene. For å bevare sikkerheten må togene derfor kjøre saktere.

- På kort sikt må naturen få gå sin gang, og telen gå tilbake, sier fagansvarlig for Dovrebanen og Trønderbanen i Jernbaneverket, Ivar Lauritzen til NRK.


Verst Hell - SteinkjerSituasjonen på banene i Trøndelagsfylkene er mye verre enn på mange år, og den verste strekningen er mellom Hell og Steinkjer.

Her må togene senke farten hele åtte ganger, og turen mellom Trondheim og Steinkjer som normalt skal ta to timer og femten minutter, forlenges dermed med ett kvarter.

En sjelden kald vinter er årsak til de store problemene med telehiv. Lauritzen antar at togene må kjøre med nedsatt fart en god stund fremover.


Langt uti mai- Innen siste del av mai bør vi ha fått vekk alle saktekjøringene. Det avhenger selvsagt av hvordan våren blir, sier han.

På lang sikt skal Jernbaneverket foreta befaringer på strekninger som er utsatt for tele, slik at man kan vurdere om det skal settes i verk tiltak for å unngå telehiv senere.

(NTB).


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!