Telekom drar børsen opp

Futures-handelen i USA indikerer en positiv åpning senere i dag og gir støtte til telekom- og IT-aksjer i hele Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag to timer før børsene åpner i USA peker futures-handelen i USA i retning av en sterk åpning for teknologiaksjene. Aktørene på Oslo Børs tolker det positivt, og markedet stiger. Nivåene på futures-handelen har imidlertid falt noe utover dagen, og det norske markedet har fulgt med. Stemningen er avventende, noe man ser på en beskjeden omsetning.

Også ellers i Europa stiger børsene med den sterkeste utviklingen i Stockholm og Helsingfors. Det er særlig produsenter av telekomutstyr og telekomaksjer som fører an i oppgangen.

På Oslo Børs er totalindeksen opp 0,55 prosent til 1.396,53 poeng. Omsetningen på hovedlisten utgjør 912 millioner kroner. IT-indeksen er dagens sterkeste delindeks og er opp 2,4 prosent. Telenor fører an med en oppgang på 4,3 prosent til 41,70 kroner. Omsetningen i aksjen er på 88 millioner kroner. En god dag for telekom-aksjer i Europa bidrar til oppgangen. Blant annet stiger Telia markert i Sverige for andre dag på rad, og siden Telenor anses som lavt priset på sammenlignbar basis, er det naturlig at kursen til en viss grad følger Telias utvikling.

Både First Securities og Karl Johan Fonds mener Telenor er et godt kjøp.

Eltek stiger 2,9 prosent til 214 kroner, mens Infocus legger på seg nye 3 prosent til 205 kroner. Også Nera, Opticom og Telecomputing bidrar til oppgangen for IT-indeksen i dag.

Tomra fortsetter å dominere på omsetningstoppen, og kursen stiger videre på opplysninger om at selskapet har oppjustert sine forventninger til salget i Tyskland. Rett etter klokken 13.00 begynte kursen å falle svakt tilbake. Aksjen er nå ned 1,1 prosent til 178 kroner i dag. Omsetningen er på 206 millioner kroner.

Tankaksjene fortsetter oppgangen. Frontline er opp nye 2,8 prosent i dag, mens Bergesen legger på seg 4,1 prosent til 167 kroner. Det er imidlertid langt igjen til Pareto Securities kursmål på 250 kroner per aksje.

Utviklingen har vært svært skiftende i StepStone. Kursen har i løpet av dagen variert fra 7,60 til 8,60 kroner. Kursen er nå opp 6,3 prosent til 8,50 kroner.

Gjensidige NOR var en av de ledende selskapene på børsen i går. Kursen faller tilbake 0,6 prosent til 268,50 kroner i dag. Fokus Bank anbefaler kjøp av grunnfondsbeviset.