SØNNEN DREPT: 8. november ble 12 mennesker skutt og drept inne på Borderline Bar i California. Telemachus Orfanos var en av ofrene. - Jeg vil ikke ha bønner eller varme tanker. Jeg vil ha strengere våpenlover slik at ingen flere opplever at barnet deres ikke kommer hjem, sier moren. Video: CNN Vis mer

Telemachus (27) overlevde Las Vegas-massakren. Denne uka ble han drept i California-skytingen

Tolv personer ble drept da Ian David Long (28) åpnet ild på en bar i California. Blant de drepte var en av dem som overlevde Las Vegas-skytingen i fjor.

Onsdag kveld lokal tid ble tolv personer drept og 23 personer skadd på baren Borderline utenfor Los Angeles i California.

I tillegg døde den mistenkte gjerningsmannen. Skytteren skal ha kastet røykgranat og deretter begynte å skyte rundt seg, sa et vitne til ABC7.

DREPT: 27 år gamle Telemachus Orfanos var en av totalt tolv personer som ble drept i skyteepisoden onsdag kveld lokal tid. Foto: Facebook
DREPT: 27 år gamle Telemachus Orfanos var en av totalt tolv personer som ble drept i skyteepisoden onsdag kveld lokal tid. Foto: Facebook Vis mer

– Det var kaos, folk hoppet ut av vinduene, sa vitne Nick Steinwender til TV-stasjonen KABC i går.

Overlevde Las Vegas-skytingen

Baren er et populært samlested for countryfans i Ventura. Mange av dem som var til stede på baren denne onsdagskvelden overlevde også skytingen på Route 91 i Las Vegas i oktober i fjor.

1. oktober i fjor ble 58 personer drept da Stephen Paddock begynte å skyte fra et hotellrom mot en stor folkemengde som var på countryfestival.

Telemachus Orfanos (27) overlevde Las Vegas-massakren, men døde i baren onsdag. Han var ifølge nyhetsbyrået AP veteran i U.S. Navy. Dødsfallet er også bekreftet av hans mor.

Telemachus jobbet vanligvis på baren som sikkerhetsvakt, men han hadde vært til stede onsdag for å hygge seg ute med venner, forteller Marybeth Schroeder (22), til Huffington Post. Hun jobber som promotør for baren.

Krever våpenkontroll

- Min sønn var i Las Vegas med mange av sine venner og han kom hjem. Han kom ikke hjem i går kveld, sa Orfanos' mor, Susan Schmidt-Orfanos, gråtkvalt til ABC News.

Hun krever nå strengere våpenlover i USA.

- Jeg vil ikke ha bønner eller varme tanker. Jeg vil at Kongressen vedtar strengere våpenlover slik at ingen flere opplever at barnet deres ikke kommer hjem, sa hun til en lokal TV-stasjon torsdag lokal tid.

Flere vitner fortalte i går til Los Angeles Times at de hadde venner inne i baren som overlevde Las Vegas skytingen i fjor. En av dem som nå har opplevd to masseskytinger, Brendan Kelly (22), sa følgende til samme TV-kanal:

- Du får frysninger oppover ryggen. Du tenker at det ikke kan være virkelig en gang til.

TRØST: Folk holdt sammen etter skytingen torsdag. FOTO: CNN
TRØST: Folk holdt sammen etter skytingen torsdag. FOTO: CNN Vis mer

En politimann blant de drepte

California-skytingen er den dødeligste masseskytinga i USA siden 14. februar i år, da 17 elever og lærere ble drept i en skoleskyting i Parkland, Florida, skriver Sky News. I tillegg er nå antallet masseskytinger i USA i år oppe på 307, ifølge arkivet for våpenvold.

Ofrene som så langt er bekreftet drept var mellom 18 og 48 år, ifølge BBC.

En politimann er også bekreftet blant de drepte. Sheriff Geoff Dean har identifisert politimannen som Ron Helus (54).

Han ble gjort honnør for fredag lokal tid etter at han ble fraktet fra sykehuset i likbil. Helus ble erklært død på sykehuset etter at han skal ha vært en av de første som ble skutt.

Kollegaer av Helus betegner han som en helt

Han skal ha snakket med sin kone på telefonen da han fikk melding om skytinga.

Gjerningsmannen identifisert

Gjerningsmannen ble i går identifisert som 28 år gamle Ian David Long. Han var en tidligere soldat i U.S. Marines og led av posttraumatisk stress.

Fredag skriver NTB at han tidligere i år ble vurdert tvangsinnlagt etter en krangel med sin mor.

Motivet bak masseskytingen er så langt ukjent.

Det er ikke bekreftet om han skjøt seg selv eller ble drept av politiet, men ifølge Los Angeles Times ble han funnet død inne i baren.