Telenor-aksje på billigsalg

Dagen etter at fristen for å kjøpe Telenor-aksjer gikk ut setter selskapet ned prisen på aksjene. Det kan koste telegiganten 10 milliarder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En aksjepris på mellom 42 og 46 kroner vil gi Telenor mellom 15,6 milliarder og 17,1 milliarder kroner, mens den opprinnelige aksjeprisen på mellom 50 og 68 kroner ville ha gitt en kapitaltilførsel om lag 19 milliarder til 25 milliarder kroner. På grunn av endringer i markedet kan du nå kjøpe aksjen for mellom 42 og 46 kroner.

- Ikke bare Nasdaq, men hele markedet har jo falt siden vi gikk ut med vårt opprinnelige prisintervall den 10. november. Det har falt så betraktelig at vi i natt besluttet oss for å sette ned dette prisintervallet fra de opprinnelig 50-68 kroner per aksje til nå å være et intervall mellom 42 og 46 kroner, sier pressetalsmann Dag Melgaard til TV 2.

Prisnedsettelsen av Telenor-aksjen kan føre til at selskapet får inn 10 milliarder kroner mindre på aksjesalget i forbindelse med børsintroduksjonen mandag enn det selskapet opprinnelig planla. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer