MISLYKKET: Bilbomben som ble plassert på Times Square gikk aldri av. Her blir den desarmert etter funnet 2. mai. Foto: AP/New York Daily News/Ken Goldfield/SCANPIX
MISLYKKET: Bilbomben som ble plassert på Times Square gikk aldri av. Her blir den desarmert etter funnet 2. mai. Foto: AP/New York Daily News/Ken Goldfield/SCANPIXVis mer

- Telenor-ansatt pågrepet for New York-bombe

Ifølge amerikanske Wall Street Journal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): En Telenor-leder i Pakistan er pågrepet i forbindelse med bombeforsøket i New York, melder The Wall Street Journal.

Den Telenor-ansatte skal være sjef for selskapets lokale enhet, skriver avisen. Men det er foreløpig høyst uklart om det betyr sjefen for Telenors virksomhet i Pakistan, eller en sjef for et lokalt område i Pakistan.

Visste ikke
Pressesjefen for Telenor Pakistan sier til Dagbladet at han ikke er kjent med opplysningene om at en av deres ansatte er arrestert.

- Dette har jeg ikke hørt om, og må derfor undersøke saken nærmere, sier han til Dagbladet.

I dag er Telenor den nest største mobiloperatøren i Pakistan med 2500 ansatte. De får mer enn 20 000 nye abonnenter hver dag, hevder selskapet på sin hjemmeside.

Telenor Pakistan er ifølge selskapet spredd over hele landet. Selskapet eier femten salgs- og servicesentre og har mer enn 200 franchiser og 100 000 utsalgssteder.

Delte rom med terrortatt- Vi jobber nå med saken for å finne ut om dette stemmer, og eventuelt hvem dette er. Det er en anonym kilde som er opphavet for disse opplysningene i Wall Street Journal. Vi ante ingenting om dette før de kom med nyheten, sier informasjonsjef i Telenor Atle Lessum til Dagbladet.

FOLKSOMT: Times Square er en av verdens største turistknutepunkt. Her viser overvåkingsbildene hvordan bilen med bomba ble plassert. Foto: EPA/NEW YORK POLICE DEPARTMENT/SCANPIX
FOLKSOMT: Times Square er en av verdens største turistknutepunkt. Her viser overvåkingsbildene hvordan bilen med bomba ble plassert. Foto: EPA/NEW YORK POLICE DEPARTMENT/SCANPIX Vis mer

Den Telenor-ansatte skal ha blitt arrestert i forbindelse med tre andre pågripelser. I tillegg til ham er eieren av en databutikk i Islamabad arrestert, samt eieren av et av Pakistans største cateringselskaper.

Pakistanske myndigheter mener den Telenor-ansatte skal ha delt rom med Faisal Shahzad (30) på universitetet på University of Bridgeport, og skal ha vært hans forbindelse til eieren av databutikken i Islamabad.

Hevder han var aleneShahzad, amerikansk statsborger av pakistansk opprinnelse, har innrømmet at han sto bak bilbomben på Times Square.

Han har i avhør hele tiden hevdet at han handlet på egen hånd, da han parkerte en svart Nissan Pathfinder med falske skilter og full av eksplosiver på Times Square.

Pakistanske myndigheter hevder på sin side at Shahzad har hatt forbindelser til Ilyas Kashmiri, en militant med tilknytning til al-Qaida og Lashkar-e- Tayyiba.

TATT: Faisal Shahzad hevder han var alene om det. Men nå knyttes stadig flere til den mislykkede terroraksjonen. Foto: SCANPIX
TATT: Faisal Shahzad hevder han var alene om det. Men nå knyttes stadig flere til den mislykkede terroraksjonen. Foto: SCANPIX Vis mer