- Telenor-ansatte varslet om mistenkelige Vimpelcom-regninger

Telenor-ansatte varslet flere ganger om regninger de mente kunne være et ledd i korrupsjonsvirksomhet.

VARSLET: Telenor-ansatte utplassert i Vimpelcom skal ha varslet om mistenkelige regninger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VARSLET: Telenor-ansatte utplassert i Vimpelcom skal ha varslet om mistenkelige regninger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye informasjonen næringsminister Monica Mæland (H) fikk om Vimpelcom-saken, var ifølge VG at Telenor-ansatte flere ganger varslet om regninger de mente kunne være et ledd i korrupsjonsvirksomhet.

Det får avisen opplyst fra anonyme kilder, som uavhengig av hverandre forteller at de er blitt informert om at Telenor har hatt ansatte som var utplassert hos Vimpelcom i en lengre periode.

Det er disse utplasserte ansatte som gjentatte ganger skal ha varslet om de mistenkelige regningene. Én eller flere av de ansatte skal ha hatt i oppgave å signere fakturaer for Vimpelcom i Usbekistan, og det ble angivelig reagert på fakturaenes innhold.

Varslene skal ha kommet før Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité gjennomførte høringer i saken. Kommunikasjonssjef Glenn Mandelid i Telenor vil ikke kommentere VGs opplysninger, men skriver følgende i en epost:

«Jeg kan ikke kommentere på disse påstandene av hensyn til den pågående etterforskningen av Vimpelcom. Det er Vimpelcom som er under etterforskning, Telenor har status som vitne.»

Det delvis Telenor-eide teleselskapet er under internasjonal etterforskning for mulig korrupsjon i Usbekistan.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram