Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Telenor-ansatte verner om Sigve Brekke

Telenor-sjefen redegjorde for CV-feil på allmøte.

ÅPEN LEDER: - Jeg har inntrykk av at de Telenor-ansatte verner om Sigve Brekke og  ser på ham som en god, fremtidsrettet og åpen leder, sier konserntillitsvalgt Jan Otto Eriksen om Brekke (bildet). Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
ÅPEN LEDER: - Jeg har inntrykk av at de Telenor-ansatte verner om Sigve Brekke og ser på ham som en god, fremtidsrettet og åpen leder, sier konserntillitsvalgt Jan Otto Eriksen om Brekke (bildet). Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bråket rundt nytiltrådt Telenor-sjef Sigve Brekke (55) får nå konserntillitsvalgt for Tekna i Telenor, Jan Otto Eriksen, til å ta Brekke i forsvar.

Slik Dagbladet skrev i går, tror BI-professor Petter Gottschalk at Brekke vil måtte gå av før sommeren.

- Jeg har inntrykk av at de Telenor-ansatte verner om Sigve Brekke og  ser på ham som en god, fremtidsrettet og åpen leder, sier Eriksen til Dagbladet.

- Ny åpenhet Det er tre grunner til at Gottschalk ikke tror Brekke vil bli sittende: VGs artikler om at kvinner ikke var med i sluttrunden da Sigve Brekke ble ansatt, Kapitals artikler om at Brekke jukset med CV-en, og en mulig utvidet gransking av korrupsjonsskandalen i Telenor-deleide Vimpelcom.

Eriksen forteller at Brekke på et allmøte i hovedkvarteret på Fornebu har redegjort for CV-saken og feilene som har skjedd, og at det virket som at forklaringen hans ble oppfattet som troverdig av de som var der.

- Brekke representerer en helt ny åpenhet overfor de ansatte. Jeg fester lit til at han ikke bevisst har jukset med sin egen CV, men at det har vært trøbbel med blant annet oversettelsen, sier Eriksen til Dagbladet.

Mannsdominert Han sier at  Brekke er synlig og tilstedeværende i organisasjonen, og at de ansette setter pris på det.

- Tror du han blir sittende i mer enn noen måneder?

- Det håper jeg,  og det er heller ikke noe jeg vil spekulere i, sier Eriksen.

Han mener undersøkelsene rundt Vimpelcom-saken er viktige, men at det i kjølvannet har dukket opp saker som «kan framstå som noe overdrevet».

-  Alle ser at det har vært en mannsdominert ledelse i Telenor lenge, men at det skal være en grunnleggende og bevisst politikk på å holde flinke kvinner unna ledelsen, har jeg ikke grunnlag for å mene, sier Jan Otto Eriksen.

- Ikke moro Flere tillitsvalgte forteller at bråket går hardt inn på dem som jobber Telenor.

TØFFE TIDER: - Det gjør noe med oss, og vi synes dette er vanskelig for tida, sier konserntillitsvalgt for Tekna i Telenor, Jan Otto Eriksen, om bråket i Telenor. Foto: Privat
TØFFE TIDER: - Det gjør noe med oss, og vi synes dette er vanskelig for tida, sier konserntillitsvalgt for Tekna i Telenor, Jan Otto Eriksen, om bråket i Telenor. Foto: Privat Vis mer

- Det er ikke spesielt moro å være telenor-ansatt nå, sier Per Gunnar Salomonsen, konserntillitsvalgt for EL og IT Forbundet, i Telenor.

Salomonsens oppfatning er at de færreste av Telenors ansette trives med påstandene som kommer ut i media for tiden, og han trekke særlig fram VG sine påstander om ansettelsesprosessen da Sigve Brekke ble selskapets nye konsernleder. Sett i forhold til det DN har skrevet om saken i ettertid så er det mange som lurer på hvor VG får kildene sine fra, sier Salomonsen til Dagbladet.

Hva tenker du om Monica Mæland sin håndtering av saken?

- Mæland representere den største delen av selskapet, og som eier engasjerer du deg i et selskapet på et visst overordnet og strategisk nivå. Jeg registrerer at mange forventer at ministeren skal kunne gå inn i selskapet og styre detaljer, men dette er ikke i tråd med eierskapsstyring. Det er heller ikke det jeg opplever at var den forrige regjeringens måte å styre selskapet på. Det skal være en fornuftig avstand mellom eier og styrer. Så må man vurdere hvor stor denne avstanden skal være.

53 prosent av Telenor eies av den norske stat. I tillegg er det et stort norsk selskap. Dette mener Salomonsen fører til at norsk opinion har et aktivt forhold til Telenor Konsernet.

- Det er fordeler og ulemper ved å være et markert konsern i samfunnet. Du er alltid i radaren og det krever mye av selskapet, sier han. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media