Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor åpner raskere mobilnett

Ti ganger raskere nettsurfing.

RASKERE: Flere steder i Norge får nå et langt raskere mobilnett. På bildet ser vi Longyearbyen på Svalbard, som er ett av stedene hvor det nå tilbys fjerde generasjons mobilnett. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
RASKERE: Flere steder i Norge får nå et langt raskere mobilnett. På bildet ser vi Longyearbyen på Svalbard, som er ett av stedene hvor det nå tilbys fjerde generasjons mobilnett. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettet kalles fjerde generasjons mobilnett eller 4G. Første generasjon, 1G, var GSM-nettet. Senere har vi fått 2G, og i dag dekker tredje generasjon mobilnett, 3G det meste av befolkningen. Konkurrenten NetCom har allerede i snart tre år kunnet tilby 4G i deler av landet.

Åpningen ble markert i flere byer rundt om i landet onsdag. Foreløpig åpnes 4G-nettet elleve steder. Det er foruten de fire største byene også kommunene Lørenskog, Sandnes, Lillestrøm, Asker, Bærum, og Lofthus i Hardanger samt Longyearbyen på Svalbard.

Utbyggingen skal fortsette i raskt tempo slik at flere enn en av tre nordmenn skal kunne få tilgang på 4G i løpet av året, lover Telenor.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media