RASKERE: Flere steder i Norge får nå et langt raskere mobilnett. På bildet ser vi Longyearbyen på Svalbard, som er ett av stedene hvor det nå tilbys fjerde generasjons mobilnett. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
RASKERE: Flere steder i Norge får nå et langt raskere mobilnett. På bildet ser vi Longyearbyen på Svalbard, som er ett av stedene hvor det nå tilbys fjerde generasjons mobilnett. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Telenor åpner raskere mobilnett

Ti ganger raskere nettsurfing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettet kalles fjerde generasjons mobilnett eller 4G. Første generasjon, 1G, var GSM-nettet. Senere har vi fått 2G, og i dag dekker tredje generasjon mobilnett, 3G det meste av befolkningen. Konkurrenten NetCom har allerede i snart tre år kunnet tilby 4G i deler av landet.

Åpningen ble markert i flere byer rundt om i landet onsdag. Foreløpig åpnes 4G-nettet elleve steder. Det er foruten de fire største byene også kommunene Lørenskog, Sandnes, Lillestrøm, Asker, Bærum, og Lofthus i Hardanger samt Longyearbyen på Svalbard.

Utbyggingen skal fortsette i raskt tempo slik at flere enn en av tre nordmenn skal kunne få tilgang på 4G i løpet av året, lover Telenor.

(NTB)