Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor avblåser storselskap i Danmark

EU-kommisjonen godkjenner ikke planene for «danske» Telenor/TeliaSonera.

 INDIA , MEN IKKE FUSJON I DANMARK:  Telenors ferske konsernsjef dropper nå planene om en sammenslåing med TeliaSonera i Danmark. Her Brekke på en pressekonferanse i Hyderabad i India 21. april 2012 i forbindelse med Telenor-selskapet Uninors omfattende satsing i landet. Arkivfoto: Kumar A. Mahesh, AP/NTB Scanpix.
INDIA , MEN IKKE FUSJON I DANMARK: Telenors ferske konsernsjef dropper nå planene om en sammenslåing med TeliaSonera i Danmark. Her Brekke på en pressekonferanse i Hyderabad i India 21. april 2012 i forbindelse med Telenor-selskapet Uninors omfattende satsing i landet. Arkivfoto: Kumar A. Mahesh, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«»Telenor og TeliaSonera har besluttet  å droppe planene om en sammenslåing i Danmark.

Det var i desember i fjor at de to selskapene ble enige om en avtale om å slå sammen sine respektive selskap i Danmark.

Men fredag morgen opplyser Telenor og TeliaSonera at de ikke har klart å komme til enighet med EU-kommisjonen om det de betegner som akseptable vilkår for å fortsette arbeidet med å etablere en ny robust mobiloperatør.

På tydeligere norsk betyr det at EU-kommisjonen sier at de to selskapene sammen vil få en for sterk markedsposisjon.

Selskapene vurderer at diskusjonene har kommet til et punkt der det ikke lengre var mulig å få godkjennelse for den foreslåttesammenslåingen. Skuffelsen er tydelig hos begge parter.

Behov for å investere
- For å ivareta interessene til begge selskap var det nødvendig å handle umiddelbart. Telenor og TeliaSonera vil fortsette å konkurrere og å levere produkter og tjenester i det danske markedet gjennom sine opprinnelige fullt operative selskap, sier Kjell-Morten Johnsen, konserndirektør og Europa-sjef i Telenor.

- Siden starten har vi vært tydelig på behovet for å øke investeringsnivået i Danmark.

- Fra vårt ståsted ville etableringen av en markedsaktør med størrelse og kapasitet til å konkurrere og investere sikre både privat- og forretningskundene betydelig bedre kvalitet, fart og dekning, sier Robert Andersson, konserndirektør og Europa-sjef i TeliaSonera.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!