- Telenor avkrefter at de kvitter seg med sin infosjef i Bangkok

Etter påstander om at selskapet stengte Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenors mediesjef Glenn Mandelid sier til E24 at informasjonssjef Tor Odland i Bangkok fortsetter i jobben sin som før.

Kontrabskjeden kommer etter at NTB, som siterte nyhetsbyrået DPA, på det at selskapet kvitter seg med Odland etter uttalelsene om Facebook-stengningen i Thailand.

Dette skjer etter at selskapet i en kunngjøring gjengitt i blant annet Bangkok Post beklaget påstanden om at de sperret Facebook for ti millioner bruker i Thailand på oppfordring fra de militære kuppmakerne i landet. I en kunngjøring gjengitt i blant annet Bangkok Post beklaget Telenor at de ved å hevde dette svertet militærjuntaens gode navn og rykte.

Odland opplyste for en drøy uke siden at DTAC, der Telenor er største eier, 28. mai stengte Facebook-tilgangen i Thailand en time på ordre fra juntaen. Han tilføyde at dette satte Telenor i en krevende situasjon.

Militærjuntaen, som omtaler seg selv som Det nasjonale rådet for fred og orden (NCPO), reagerte sterkt på uttalelsen.

- Upassende og respektløst, tordnet oberst Setthapong Malisuwan, som er nestleder i kringkastingsregulatoren i landet (NBTC).

- Dersom Thailand tilsynelatende har så mange problemer, bør Telenor investere et annet sted, sa Setthapong til avisen Naew Na. (©NTB)

(NTB-DPA)

RYKER: DPA melder at Telenor kvitter seg med informasjonssjef Tor Odland for Asia etter at han uttalte at Telenor  Facebook for ti millioner bruker i Thailand på oppfordring fra de militære kuppmakerne i landet. Foto: Telenor
RYKER: DPA melder at Telenor kvitter seg med informasjonssjef Tor Odland for Asia etter at han uttalte at Telenor Facebook for ti millioner bruker i Thailand på oppfordring fra de militære kuppmakerne i landet. Foto: Telenor Vis mer