Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor-avtale utsatt

Telenors styre klarte i dag ikke å ferdigbehandle forslag til fusjonsavtale med svenske Telia. Vanskelige spørsmål blir nå overlatt til staten, som eier Telenor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll sa etter Telenors styremøte at avtalen om sammenslåing ikke blir klar til undertegning denne uken. Det innebærer at det også er problemer i sluttforhandlingene i Sverige.

Snart ferdig

- Forhandlingene fortsetter, og jeg håper på en avklaring i løpet av kort tid, sa samferdselsministeren.

- Saken er ikke ferdigbehandlet, og derfor ønsker verken styreformann Arnfinn Hofstad eller konsernsjef Tormod Hermansen å uttale seg om behandlingen av avtalen, sa pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor etter det tre timer lange styremøtet.

Avtalen om fusjon mellom de to teleselskapene skal etter planen vedtas før påske.

Hvilke spørsmål som skapte problemer for Telenor-styret i dag, er ikke kjent.

Råd

- Styret har gjennomgått saken, men det trengs mer tid til å løse spørsmålene som gjenstår, sa Melgaard.

Telenors ledelse tok umiddelbart kontakt med sin eier Samferdselsdepartementet med råd og anbefalinger. Hvilke råd og anbefalinger samferdselsminister Fjærvoll fikk fra Tormod Hermansen og hans styre, kunne pressetalsmannen ikke avsløre.

- Vi har ikke på noe tidspunkt kommentert enkeltheter under fusjonsbehandlingen, sa han.

Nytt møte?

Telenor hadde i dag ikke klar noen tidsplan for den videre behandlingen av avtalen. Hvis det er nødvendig, blir det innkalt til nytt styremøte, men i dag var det ikke berammet.

Partene var i utgangspunktet enige om at endelig forslag til sammenslåing av Telenor og Telia skal foreligge innen åtte uker etter at intensjonsavtalen ble inngått 20. januar. Senere er fristen blitt forlenget.

Når avtalen eventuelt foreligger, skjer den videre behandling i den svenske Riksdagen og i Stortinget. Nasjonalforsamlingene kan ta stilling til avtalen i vårsesjonen.

(NTB)