Telenor bekrefter barnearbeid

Ny skandale på fabrikker som leverer til Telenor-eide Grameenphone i Bangladesh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les alt om barnearbeidskandalen

(Dagbladet.no): Telenor bekrefter nye tilfeller av barnearbeid og farlige arbeidsforhold på fabrikker som leverer til Telenor-eide Grameenphone i Bangladesh.

NRK opplyser at de sitter med dokumentasjon, bildemateriale og video fra en fabrikk i Dhaka i Bangladesh, som viser barn under 14 år som jobber med å lage deler til mobilmaster.

Arbeiderne ved fabrikken sier selv at de jobber for Grameenphone og at de leverer sine deler til selskapet.

Telenor ble konfrontert med dette materialet, og sier i dag at de har sendt to inspektører til fabrikken. Inspektørene sier at de har funnet barn som jobber på fabrikken. 

Telenor bekrefter dermed at det har vært barnearbeid ved fabrikken. De sier også at forholdene ved fabrikken er kritikkverdige og farlige.

- For oss i Telenor er det skammelig at det er en journalist som oppdager uakseptable forhold av dette omfang hos våre leverandører. De burde vært avdekket av egne inspeksjoner. Vi har iverksatt tiltak rettet mot alle våre operasjonelle selskaper for å sikre at dette ikke skjer igjen, skrev konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en kronikk i Dagens Næringsliv i sommer.

LIVSFARLIG: På fabrikken Brothers i Dhaka, som leverer mobilmaster til Ericsson og Telenor, er ingen arbeidere beskyttet. Nå er det avdekket nye tilfeller av kritikkverdige arbeidsforhold på fabrikkene til Telenors underleverandører. Foto: Lotte la Cour/Heinemann media
LIVSFARLIG: På fabrikken Brothers i Dhaka, som leverer mobilmaster til Ericsson og Telenor, er ingen arbeidere beskyttet. Nå er det avdekket nye tilfeller av kritikkverdige arbeidsforhold på fabrikkene til Telenors underleverandører. Foto: Lotte la Cour/Heinemann media Vis mer
Telenor bekrefter barnearbeid
INNRØMMER SVIKT: Telenor-sjef Jan Baksaas innrømmer at det var svikt i selskapets rutiner som ikke avdekket barnearbeid.