Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor bekymret for trafikkaos

- Står ikke kollektivnettet klart når vi flytter inn på Fornebu i 2001, tvinges våre ansatte ut på veien, sier prosjektdirektør i Telenor, Tom Henry Knudsen, som frykter utsettelse av spørsmålet om bane til Fornebu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Telenor kjøpte vel 200 dekar på Fornebu til takstpris, ble selskapet også pålagt å legge inn 89 millioner kroner til infrastruktur. Noe av dette var ment til baneløsning til Fornebu. Nå er prosjektdirektøren for Telenors Fornebu-prosjekt, Tom Henry Knudsen, bekymret for at bybaneprosjektet utsettes. I 2001 er 6000 Telenoransatte ute på veien, på vei mot Fornebu.

- Står ikke kollektivnettet klart da, tvinges våre ansatte til å bruke alt annet enn kollektive løsninger. Begynner man først å bruke bil, blir det fort en uheldig vane, sier Knudsen.
Han opplyser at Telenor har foretatt en undersøkelse som viser at et stort flertall av de ansatte er positive til en flytting til Fornebu. Men de som er negative, 25 prosent, er negative nettopp fordi de frykter at kollektivtrafikken ikke skal være godt nok utbygd.

- Nå håper vi at statlige etater kan bli enige, slik at Fornebu-utbyggingen blir mest mulig miljøvennlig, sier Knudsen.

Med stor tilgjengelighet øker verdien på tomta Telenor allerede har kjøpt.

Knudsen avviser imidlertid at Telenor vil bidra med mer penger til vei- og kollektivnett.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!