- Telenor bør vurdere salg av VimpelCom

Ingen tvinger Telenor til å være en stor minoritetseier i VimpelCom, sier Transparency Internationals daglige leder i Norge, som mener Telenor bør vurdere å kvitte seg med selskapet.

VURDER SALG: Generalsekretær i Transparency International, Guro Slettemark, mener Telenor bør vurdere å selge seg ut av VimpelCom. Foto: Knut Falch / SCANPIX
VURDER SALG: Generalsekretær i Transparency International, Guro Slettemark, mener Telenor bør vurdere å selge seg ut av VimpelCom. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere medier har avslørt at VimpelCom etter alt å dømme har foretatt omstridte utbetalinger til selskaper i blant annet Gibraltar som et ledd i forberedelsene til å få mobillisenser i Usbekistan.

- Ingen tvinger Telenor til å sitte med sin aksjepost i VimpelCom, sier generalsekretær Guro Slettemark i Transparency International til Aftenposten.

Utbetalinger på inntil 600 millioner kroner fra VimpelCom skal ha gått til selskaper som har vært kontrollert av datteren til Usbekistans president. Det norske storkonsernet kontrollerer 43 prosent av stemmene i VimpelCom, og Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas er en av fire nordmenn i VimpelComs styre. I et leserinnlegg i Klassekampen tirsdag skriver Baksaas at han har forståelse for det kritiske søkelyset som rettes mot selskapet.

- Det er mange som spør hva Telenor egentlig kan akseptere, og om selskapet i det lange løp er tjent med å sitte med eierpost i VimpelCom, sier Guro Slettemark, som etterlyser en skikkelig redegjørelse fra Vimpelcom

- Telenor er solid representert i VimpelComs styre, som i siste instans har ansvaret for slike utbetalinger, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer