Telenor brukte 7, 3 mrd. på konsulenter

I morgen starter salget av Telenor-aksjene. Forberedelsene har kostet flesk. Siden 1997 har Telenor brukt 7,3 millarder kroner på konsulenter, melder Dagens Nærnigsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den mislykkede Telia-fusjonen samt den pågående børsnoteringen har vært kostbare affærer for Telenor.

I fjor gikk en fjerdedel av selskapets totale lønnskostnader til innleid konsulentvirksomhet.

I 1997 brukte konsernet 1,6 milliarder på konsulenthjelp, i 1998 gikk det med 1,9 milliarder, mens fjorårets konsuelntregning lød på hele 2,2 milliarder.

Hittil i år (utgangen av september) er nesten halvannen milliard brukt. Men slutt-regningen blir langt større. En rekke konsulentselskap er inne i Telenor for å forberede og gjennomføre borsnoterinten.

- Telenor var inne i en kontinuerlig prosess med tanke på en Telia-fusjon de to foregående årene. Her ligger det to fusjonsforsøk og en tenkt børsnotering i forbindelse med fusjonen. Her var det mangel innleide konsulenter med i arbeidet, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor til dn.no.

TIL BØRSEN: Fredag 10. november lanserte Telenor-sjef Toromod Hermansen at selskapet skal på børs 4. desember i år. Her sammen med styreleder Eivind Reitan og departementsråd Jan Solberg.