Telenor-direktører tar ut opsjonsgevinster

Følger i Hydros fotspor og tar ut 2,6 millioner i opsjonsgevinst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag har Telenor-direktører kastet seg på Hydro-bølgen og bestemt seg for å realisere opsjonsgevinster på 2,63 millioner kroner.

Dette framkommer i en børsmelding fra Telenor mandag morgen, skriver E24.

160 millioner utestående

Dagbladet.no skrev fredag at delvis statseide Telenor har utestående opsjonsavtaler verdt rundt 160 millioner kroner.

Av disse har Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas over 21 millioner kroner til gode i opsjonsutbetalinger, forutsatt torsdagens aksjekurs.

Ifølge Telenors regnskaper utøvet Baksaas (52) i fjor aksjeopsjoner til en verdi av 16 millioner kroner. Dette kom oppå en total lønn på 8,4 millioner.

Dette ble han sterkt kritisert for.

Ingen toppledere

PENGER PÅ VENT: Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas har ikke tatt ut opsjonsgevinst i denne runden, men har en urealisert gevinst på over 20 millioner kroner til gode. Foto: SCANPIX
PENGER PÅ VENT: Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas har ikke tatt ut opsjonsgevinst i denne runden, men har en urealisert gevinst på over 20 millioner kroner til gode. Foto: SCANPIX Vis mer

Børsmeldingen fra Telenor forteller ikke hvilke ledere som nå kan innkassere sine tidligere opsjonsavtaler. Det skal være opsjoner som ble tildelt i 2002 og 2003 som nå er innløst til en gevinst på 2,63 millioner kroner, etter nåværende aksjekurs.

- Dette dreier seg ikke om primærinnsidere. Dersom noen i konsernledelsen hadde utløst opsjoner nå, hadde navnene deres stått i børsmeldingen, sier informasjonssjef Scott Engebrigtsen i Telenor.

Opsjoner i Telenor kan kun utløses innen en periode på ti dager etter hvert kvartalsresultat. Denne fristen gikk ut på fredag for dette kvartalet.

Dermed vil det være tre måneder til neste mulighet for å utløse Telenor-opsjoner.

Smuler

De 2, 63 millionene som tas ut nå er likevel bare smuler i forhold til alle opsjonmillionene som fortsatt ligger i Telenor-systemet.

Telenor har på samme måte som Hydro har valgt å avslutte opsjonsprogrammene framover – men ikke med tilbakevirkende kraft. De siste opsjonsavtalene i Telenor ble inngått i fjor, og disse kan tidligst realiseres i 2009.

Ifølge informasjonssjef Scott Engebrigtsen i Telenor kan rundt halvparten av verdiene av Telenors opsjoner, altså 80 millioner kroner, innløses allerede i dag.

- Med dagens aksjekurs er det cirka de verdiene som kan løses ut per i dag, sier Engebrigtsen til Dagbladet.no.

Rundt 150 Telenor-ansatte har opsjonsavtaler.