Telenor faller og faller

Kursen på Telenor-aksjen fortsatte å falle i dag. Både i Oslo og i New York. Det selv om børsindeksen stiger kraftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenors ADR-aksjekurs står helt stille teknologibørsen Nasdaq i New York, USA. Aksjen omsettes i følge Reuters for 12,56 dollar.

Stabiliseringen kommer til tross for at Nasdaq sett under ett stiger kraftig. I følge Bloomberg har teknobørsen hatt sin største økning siden 19. oktober.

Greenspan og Florida-kjennelse gleder

Den kraftige økningen på Nasdaq skyldes i hovedsak to forhold. Det ene er at Alan Greenspan, formann i den amerikanske nasjonalbanken, indikerte at renta kom til å settes ned. Dette for å hindre at den økonomiske veksten stopper opp for mye. Den andre amerikanske hendelsen investorene på Nasdaq setter pris på, er kjennelsen fra Floridas høyesterett, en kjennelse som klart økte guvernør George W. Bush sine sjanser til å bli USAs neste president.

Kanskje vil optimismen i USA gi Telenor drahjelp. Men foreløpig har ikke Nasdaq-oppgangen slått positivt ut for tele-selskapet.

Falt hjemme

Telenor-aksjene hadde ingen god dag hjemme på Oslo Børs. Den falt ytterligere 4,5 prosent og endte på 38,20 kroner ved dags ende, skriver Finanskanalen.no. Telenor-nedgangen i Norge kom også til tross for oppgang på børsen sett under ett. Dagens oppgang var på 1,05 prosent.