Telenor får 906 millioner i straffegebyr

- Har betydning for alle som bruker mobil i Norge.

- OVERRASKET:  Telenor-direktør  Berit Svendsen er overrasket over  varselet fra Konkurransetilsynet. Foto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix.
- OVERRASKET:  Telenor-direktør  Berit Svendsen er overrasket over  varselet fra Konkurransetilsynet. Foto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Konkurransetilsynet varsler at de vil ilegge Telenor et gebyr på 906 millioner kroner for selskapets misbruk av sin dominerende stilling.

- Denne saken har betydning for alle som bruker mobiltelefon i Norge. Vår foreløpige vurdering er at Telenor har misbrukt sin dominerende stilling ved å legge hindringer i veien for etableringen av et konkurrerende tredje mobilnett, sier konkurransedirektør Lars Sørgard.

Tredje mobilnett

Norge er et av svært få land i Europa med bare to landsdekkende mobilnett, tilhørende Telenor og Telia. Fra 2007 bygget Network Norway et tredje mobilnett i Norge sammen med Tele2.

Etter Konkurransetilsynets foreløpige vurdering har Telenor misbrukt sin dominerende stilling i perioden 2010– 2014 gjennom to typer handlinger som satte utbyggingen av det tredje mobilnettet i fare.

Telenors avtalevilkår med Network Norway reduserte lønnsomheten ved den utbyggingen, ifølge Sørgård.

I tillegg inngikk Telenor eksklusivavtaler med fire mobiloperatører, og begrenset dermed det tredje mobilnettets muligheter til å skaffe seg kunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer