Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor-konflikten

Telenor fastholder tilliten til Sigve Brekke: - Han er den rette til å lede arbeidet

Etter langt styremøte. 

HAR TILLIT: Konsernsjef Sigve Brekke er fortsatt den rette til å lede arbeidet, ifølge Telenor. Her med styreleder Gunn Wærsted, som skal ha ønsket at han gikk av. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HAR TILLIT: Konsernsjef Sigve Brekke er fortsatt den rette til å lede arbeidet, ifølge Telenor. Her med styreleder Gunn Wærsted, som skal ha ønsket at han gikk av. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter to intense dager med møter bak lukkede dører, meddeler Telenor nå at de fortsatt har tillit til konsernsjef Sigve Brekke.

Beskjeden kommer som følge av at det ble kjent at styreleder Gunn Wærsted i en samtale med Brekke i høst ga uttrykk for at han burde gå av som Telenor-sjef.

FORTSATT TILLIT: Sigve Brekke.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORTSATT TILLIT: Sigve Brekke. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Det blir pressemøte i morgen, så før det kan jeg ikke si noe mer enn det som står i pressemeldingen. På møtet i morgen vil både Wærsted og Brekke være til stede, sier Glenn Mandelid til Dagbladet.

- Brekke er den rette

I pressemeldingen skriver Telenor at de fortsatt har tillit til Brekke, som skal ha blitt bedt om å gå, av styresjef Wærsted.

«Styret har de siste måneder hatt flere komplekse saker på sitt bord, knyttet til blant annet strategi, virksomhetsstyring og compliance. Det har vært ulike synspunkter innad i styret på de forskjellige temaene. Styret har enstemmig samlet seg om følgende punkter:

Styret og administrasjonen har konkludert på selskapets strategiske retning mot 2020. Styret vil fremover ha fullt fokus på videreutviklingen av Telenor som et verdiskapende, innovativt og ansvarlig selskap.

Styret har i møtet fastholdt sin tillit til konsernsjef Sigve Brekke. Etter styrets oppfatning er Brekke den rette til å lede Telenors arbeid med å implementere den nye strategien.»

Gamle saker, som at Brekke juksa på CV-en samt en rekke brudd på egne regler, blant annet i styringen av et datterselskap i Bangladesh, er glemt, skriver de i meldingen.

«Media har i den senere tid referert til saker fra Sigve Brekkes tid som leder for Telenor i Asia. Disse sakene er tidligere ferdigbehandlet av styret.»

- Flere timer

Hvor lenge har dere sittet i møte i dag? spør Dagbladet kommunikasjonsrådgiver Mendelid.

LANGE DAGER: I Telenor Expo-bygget på Fornebo.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LANGE DAGER: I Telenor Expo-bygget på Fornebo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Styremøtet har vart i flere timer, men det har vært tatt opp andre ting også, siden det også var et ordinært styremøte, sier han.

I morgen klokka 11 blir det pressekonferanse i Telenors lokaler. Både Brekke og Wærsted vil være til stede på pressemøtet.

Videre skriver de:

«Telenor har gjennom det siste året hatt et særskilt fokus på å forbedre styring og oppfølging av virksomheten i de ulike markedene. Telenor opererer i flere utfordrende markeder og må også i fremtiden håndtere risiko knyttet til korrupsjon og etisk forretningsdrift. Styret og administrasjonen forsterker derfor ytterligere det forebyggende arbeidet, samt utviklingen av gode systemer for å avdekke og løse saker som oppstår», heter det i pressemeldinga.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!