Telenor ferdig med SBC

Telenor bekrefter at selskapet har avbrutt samtalene med SBC Communications om et kjøp av selskapets aksjepost i Tele Danmark (TDC). Telenor er ferdig med saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Telenor har besluttet å ikke fortsette samtalene med SBC vedrørende SBCs eierandel i TDC (TeleDanmark), er børsmeldingen fra Telenor i dag.

Ifølge Financial Times skyldes bruddet uenighet mellom ledelsen i Tele Danmark og selskapets største aksjonær, amerikanske SBC Communications.

- Jeg har kun vært i kontakt med SBC om deres aksjepost. En fusjon har det aldri vært snakk om, vi har ikke engang snakket med Tele Danmark, sier Melgaard til Dagbladet.no.

Han sier at en fusjon aldri har vært diskutert.

Pressetalsmannen forteller at bruddet dessuten markerer slutten på Telenors interesse for SBCs aksjepost i Tele Danmark.

- Det vil ikke komme noe nytt initiativ fra vår side, sier Melgaard til dn.no.

SBC Communications eier 41,6 prosent av Tele Danmark. Det er disse aksjene Telenor var interessert i å kjøpe.

Det er allment antatt at SBC ønsket å selge seg ut av Europa, men observatører Financial Times har snakket med sier amerikanerne kan ha vært interessert i å beholde en eierandel i et fusjonert Telenor/Tele Danmark.

Telenor eier allerede over halvparten av Danmarks nest største mobiloperatør, Sonofon. I tilfelle en fusjon ville konkurransetilsynet trolig forlangt at Telenor solgte denne delen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer