Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor fikk medhold av Konkurransetilsynet

Konkurransetilsynet mener Telenor ikke har misbrukt den dominerende stillingen sin i telemarkedet etter at NetCom klaget på at prisen på samtaler mellom Telenors fastnett og andre mobiloperatører har vært uforholdsmessig høye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I desember i fjor ba mobilselskapet NetCom Konkurransetilsynet om å ta affære overfor Telenors prisstruktur. NetCom mente at Telenor hadde satt prisene uforholdsmessig høyt for samtaler fra Telenors fastnett til konkurrentenes mobilnett.

Nå har Konkurransetilsynet vurdert saken og mener altså at Telenor ikke misbruker stillingen sin. Tilsynet har blant annet lagt vekt på at Telenor endret sine samtalepriser 30. april i år.

Telenor beregner nå samtaleprisen i form av et prosentvis påslag med utgangspunkt i de prisene Telenor selv betaler til mobiloperatøren det ringes til.

Hovedårsaken til de prisforskjellene som eksisterer, er de ulike prisene mobiloperatørene tar for å motta samtaler, de såkalte termineringsprisene, ifølge Konkurransetilsynet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media