Telenor-forhandlingene brøt sammen

Det blir ikke noe av den planlagte sammenslåingen mellom Telenor og det svenske søsterselskapet Telia. Telenor-sjef Tormod Hermansen er skuffet over at gifteplanene gikk i vasken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi er ikke venneløse, men et ekteskap med Telia ville gitt store økonomiske gevinster. Det er klart jeg er skuffet, sa Tormod Hermansen på en pressekonferanse i formiddag.

Sta svensker

Samferdselsminister Odd Einar Dørum klarte ikke å bli enig med sin svenske motpart om hvem som skulle styre den nye telegiganten. Svenskene ville ikke ha et likeverdig samarbeid, slik Dørum forutsatte. Men til tross for flere forhandlingsrunder og kjeft fra Stortinget vil Dørum ikke svare på om han er skuffet over forhandlingsnederlaget. Tidligere forsøk på å få til samarbeidsavtaler med svenske selskaper har slått feil.

- Jeg var mye yngre da Volvo-forhandlingene pågikk, dessuten er jeg ikke vant til å forhandle med svensker, sa samferdselsministeren.

Greit samarbeid

Telenor leter nå etter andre samarbeidspartnere, selv om Tormod Hermansen avviser at det foreligger konkrete ekteskapsplaner med andre teleselskaper. - Vi har et greit forhold til Telia, selv etter bruddet i forhandlingene, mente Telenor-sjefen, som ikke la skjul på at Telia og Telenor i fremtiden vil være harde konkurrenter.

<B>SIER INGENTING: Odd Einar Dørum vil ikke si om han er skuffet over at fusjonsplanene mellom Telenor og Telia gikk i vasken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer