Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor fristiller fire ledere på grunn av Vimpelcom-saken

Blant annet finansdirektør og juridisk direktør.

KONSERNSJEF I TELENOR: Sigve Brekke.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KONSERNSJEF I TELENOR: Sigve Brekke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Telenor opplyser i en pressemelding klokka 19.00 i kveld at selskapet i dag midlertidig har fristilt flere leder i selskapet.

Personene som i dag er fristilt fra sine arbeidsoppgaver, er finansdirektør Richard Olav Aa, juridisk direktør Pål Wien Espen og Telenor-lederne Fridtjof Rusten og Ole Bjørn Sjulstad, som tidligere satt i Vimpelcom-styret.

Opplysningene om fristillingen kom i to separate pressemeldinger. I den ene opplyses det om Aa og Espen, mens fristillingen av Rusten og Sjulstad er omtalt i den andre.

Ingen mistanke Den midlertidige fristillingen er et resultat av at Telenor har engasjert Deloitte for en gjennomgang av Telenors oppfølging og håndtering av eierskapet i Vimpelcom, som er under etterforskning av nederlandske og amerikanske myndigheter for sin virksomhet i Usbekistan.

Konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke, sier i pressemeldingen at Telenor ikke har grunn til å tro at lederne har vært involvert i den påståtte korrupsjonen i Vimpelcom.

- Nå stilles det likevel spørsmål til hvordan Telenor har håndtert bekymringer knyttet til VimpelComs investering i Usbekistan. For å undersøke dette har styret iverksatt flere tiltak, inkludert en uavhengig gjennomgang som utføres av Deloitte. For at det ikke skal kunne stilles spørsmål ved den uavhengige granskingen har vi kommet til en felles enighet om at disse lederne midlertidig fristilles fra sine ansvarsområder inntil det foreligger klarhet i fakta, sier Brekke.

Avdramatiserte Han stilte på kort varsel i Dagsrevyen-studioet onsdag kveld, hvor han forsøkte å avdramatisere beslutningen om på fristille de fire lederne. Brekke gjentok budskapet om at det ikke er grunnlag for å mistenke de fire for uregelmessigheter i forbindelse med Vimpelcom-eierskapet, men at det er avgjørende for å sikre Deloitte-granskingen full uavhengighet, skriver NTB.

Ifølge Telenor sier alle de fire at de har bidratt til at bekymringer om Vimpelcoms investeringer i Usbekistan er tatt videre på korrekt måte.

Alle de fire beholder lønn og andre betingelser i perioden.

Dagbladet oppdaterer saken

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media