Telenor går rettens vei for å hindre oppkjøp

Vil hindre VimpelComs oppkjøp av Wind Telecom.

TIL SAK: Konserndirektør Jon Fredrik Baksaas og Telenor anlegger voldgiftssak mot VimpelCom og konsernets største eier for å hindre oppkjøp av Wind Telecom. Foto: Scanpix
TIL SAK: Konserndirektør Jon Fredrik Baksaas og Telenor anlegger voldgiftssak mot VimpelCom og konsernets største eier for å hindre oppkjøp av Wind Telecom. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor anlegger voldgiftssak mot VimpelCom og VimpelComs største eier Altimo Holdings, opplyste Telenor i dag.

Den norske telegiganten ønsker rett og slett å hindre oppkjøpet, fordi det vil vanne ut Telenors innflytelse i VimpelCom.

Redusert innflytelse Avtalen, som VimpelCom-styret har sagt ja til med seks mot Telenor-representantenes tre stemmer, vil føre til at Wind Telecom kommer sterkt inn på eiersiden i VimpelCom, samtidig som Telenors stemmeinnflytelse reduseres til 25 prosent.

Telenor hevder imidlertid at dagens aksjonæravtale sikrer dem en forkjøpsrett ved tegning av nye aksjer.

Steile parter VimpelCom og Altimo hevder på sin side at VimpelComs foreslåtte oppkjøp av Wind Telecom er en transaksjon mellom nærstående parter og derfor ikke omfattet av aksjonæravtalen.

Telenor eier i dag 39,6 prosent av aksjene i VimpelCom og sitter på 36 prosent av de stemmeberettigede aksjene. Altimo er den andre dominerende eieren.

Den foreslåtte avtalen mellom VimpelCom og Wind Telecom vil gi eierne av Wind Telecom en andel på 30,6 prosent av de stemmeberettigede aksjene i VimpelCom.

- Meningsløst Da forslaget ble vedtatt i VimpelCom-styret tidligere i januar, karakteriserte Telenor det som meningsløst, rent lureri og et brudd på aksjonæravtalen.

Verdien av Telenor-aksjen hadde falt 0,85 prosent en time etter at handelen åpnet på Oslo Børs i dag. Ved børsslutt ble aksjen notert til 89,10 kroner, en oppgang på 1,25 prosent.

(NTB)