Telenor går rettens vei for å hindre oppkjøp

Vil hindre VimpelComs oppkjøp av Wind Telecom.

TIL SAK: Konserndirektør Jon Fredrik Baksaas og Telenor anlegger voldgiftssak mot VimpelCom og konsernets største eier for å hindre oppkjøp av Wind Telecom. Foto: Scanpix
TIL SAK: Konserndirektør Jon Fredrik Baksaas og Telenor anlegger voldgiftssak mot VimpelCom og konsernets største eier for å hindre oppkjøp av Wind Telecom. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Telenor anlegger voldgiftssak mot VimpelCom og VimpelComs største eier Altimo Holdings, opplyste Telenor i dag.

Den norske telegiganten ønsker rett og slett å hindre oppkjøpet, fordi det vil vanne ut Telenors innflytelse i VimpelCom.

Redusert innflytelse Avtalen, som VimpelCom-styret har sagt ja til med seks mot Telenor-representantenes tre stemmer, vil føre til at Wind Telecom kommer sterkt inn på eiersiden i VimpelCom, samtidig som Telenors stemmeinnflytelse reduseres til 25 prosent.

Telenor hevder imidlertid at dagens aksjonæravtale sikrer dem en forkjøpsrett ved tegning av nye aksjer.

Steile parter VimpelCom og Altimo hevder på sin side at VimpelComs foreslåtte oppkjøp av Wind Telecom er en transaksjon mellom nærstående parter og derfor ikke omfattet av aksjonæravtalen.

Telenor eier i dag 39,6 prosent av aksjene i VimpelCom og sitter på 36 prosent av de stemmeberettigede aksjene. Altimo er den andre dominerende eieren.

Den foreslåtte avtalen mellom VimpelCom og Wind Telecom vil gi eierne av Wind Telecom en andel på 30,6 prosent av de stemmeberettigede aksjene i VimpelCom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer