Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor gikk bak ryggen på Dørum

Telenor orienterte partilederne i Arbeiderpartiet og Høyre om fusjonssaken med Telia ett døgn før nyheten kom ut i media. Dette skjedde bak ryggen på samferdselsminister Odd Einar Dørum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maktspillet som påførte statsminister Kjell Magne Bondevik den mest ydmykende retretten i Stortinget hittil, var langt råere enn det som har kommet fram, skriver Adresseavisen.

Mens regjeringen i forståelse med Telenor behandlet fusjonssaken strengt konfidensielt, kjørte ledelsen i statsselskapet et annet løp. Bak regjeringens rygg orienterte Telenor partitoppene i Arbeiderpartiet og Høyre.

- Ble orientert

Telenor skal ha begrunnet sin kontakt med de to opposisjonspartiene med at saken snart kom til å bli kjent gjennom media. De fant det derfor naturlig å informere aktørene på forhånd.

- Regjeringen har ikke vært orientert om at Telenor skal ha orientert opposisjonslederne, sier statssekretær Gunnar Husan ved statsministerens kontor til Adresseavisen.

Nestleder i Høyres stortingsgruppe, Per-Kristian Foss, bekrefter at han ble orientert av sin partileder før saken ble offentlig kjent.

- Det ville vært rart dersom Telenor ikke hadde tatt denne forhåndskontakten, siden de var kjent med at saken var i ferd med å lekke, sier Foss til Adresseavisen.

Han satt med det bestemte inntrykk at Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet fikk samme forhåndsorientering fra Telenor. Foss sier videre at han synes statsråden burde vært oppdatert i forhold til hva Telenor foretok seg.

- Oppsiktsvekkende

Kilder Adresseavisen har snakket med bekrefter at Arbeiderpartiet ble forhåndsorientert av Telenor, mens Fremskrittspartiet benekter at en kontakt mellom statsselskapet og partiledelsen fant sted før lekkasjen var et faktum.

- Nei, jeg kan ikke bekrefte noe, for jeg ble ikke oppringt av Telenor, sier Frp-leder Carl I. Hagen. Hagen har heller ikke noe synspunkt på at han ble holdt utenfor i denne sammenhengen.

I regjeringspartiene er reaksjonene på Telenors handlemåte sterk.

- Oppsiktsvekkende og meget kritikkverdig. Jeg er ikke på noe tidspunkt blitt gjort kjent med at Telenor ønsket en bredere politisk orientering om fusjonssaken, sier Venstres parlamentariske leder Gunnar Kvassheim.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!