Telenor gir Baksaas munnkurv

Telenor tør ikke å slippe konsernsjef Baksaas til i media. I stedet lar de verdens største PR-byrå styre krigen mot Muhammad Yunus, som i går møtte framtredende politikere på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Yunus ble tatt varmt imot på Stortinget i går, og møtte både president Thorbjørn Jagland og de ulike partienes parlamentariske ledere. Jagland er en uttalt tilhenger av Yunus og hans arbeid, og har uttalt seg svært kritisk til Telenors behandling av striden med Yunus.

Det var Jagland som sørget for at de parlamentariske ledene fikk møte Yunus, da fredsprisvinneren i går var på besøk.

En PR-krig

Da Muhammad Yunus var i Norge for å motta fredsprisen i desember, sørget Telenor for å lekke en historie til mediene om at han brukte profesjonelle PR-rådgivere i kampen om mobilselskapet Grameenphone.

Etter å ha mottatt utkast til en pressemelding der Telenor kunngjorde at de solgte aksjene sine til Yunus, sa selskapet til Aftenposten at de følte seg «utsatt for utpressing». Men nå viser det seg at også Telenor har tatt i bruk PR-rådgivere for å hindre at Yunus får kjøpe Grameenphone.

Dagblad-mann

Til å hjelpe seg med å håndtere krisen rundt Yunus\' angrep, har Norges nest største selskap leid inn verdens største PR-byrå, Burson Marsteller, for å legge opp informasjonsstrategien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer