Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor-gransking bare internt i selskapet

- Vi har ingen oversikt over hva som har skjedd i Vimpelcoms styre.

MANGLER OVERSIKT: Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor sier at den eksterne granskingen av VimpelCom-saken ikke vil berøre hva selskapets representanter i VimpelCom-styret visste. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MANGLER OVERSIKT: Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor sier at den eksterne granskingen av VimpelCom-saken ikke vil berøre hva selskapets representanter i VimpelCom-styret visste. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor hyrer inn et advokatfirma for å granske Vimpelcom-saken, men granskerne skal ikke undersøke hva Telenor-toppene som satt i styret i Vimpelcom visste.

Søndag kveld varslet konsernsjef Sigve Brekke at «alle steiner skal snus» for å finne ut nøyaktig hvordan Telenor håndterte Vimpelcom-saken. Men én stein skal han ikke løfte på, skriver Klassekampen.

Til avisen sier Brekke at et sentralt punkt i stortingshøringen om saken, nemlig Telenor-toppenes opptreden i Vimpelcom-styret, ikke vil bli omfattet av den eksterne granskingen.

- Når jeg snakker om en gransking av Telenor-systemet, så er det internt i Telenor. Vi har ingen oversikt over hva som har skjedd i Vimpelcoms styre, sier Brekke.

Konsernsjefen opplyser videre at granskingen skal dreie seg om Telenor-systemets befatning med Usbekistan-saken fra 2005 og fram til i dag. Vimpelcom er under etterforskning for å ha utbetalt store summer relatert til telelisenser i landet.

Ifølge Klassekampen har minst seks Telenor-representanter i Vimpelcom vært involvert i styrebehandlingen av utbetalingene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media