Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor i flere møter hos Økokrim

Telenor har flere ganger over flere måneder møtt opp hos Økokrim med nye mistanker om økonomisk kriminalitet.

HOS ØKOKRIM: Telenor har de siste månedene vært i flere møter hos Økokrim med nye mistanker om økonomisk kriminalitet. Her konsernsjef Sigve Brekke. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HOS ØKOKRIM: Telenor har de siste månedene vært i flere møter hos Økokrim med nye mistanker om økonomisk kriminalitet. Her konsernsjef Sigve Brekke. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag kom det fram at Telenor har varslet Økokrim om to nye tilfeller av mulige kritikkverdige forhold, skriver Dagens Næringsliv Ifølge avisen har Telenor flere ganger møtt opp i Økokrims lokaler i Oslo for å orientere om sakene.

- Vi er blitt holdt orientert gjennom møter om hva sakene gjelder og hva Telenor foretar seg. Vi har vært informert skrittvis etter hvert som Telenor har fått oversikt, sier førstestatsadvokat Marianne Djupesland ved korrupsjonsteamet i Økokrim.

De to sakene ble gjort kjent fredag, samtidig som Telenor la fram resultatene fra rapporten om håndteringen av Vimpelcom-saken. Det gjelder ett tilfelle av mistanke om økonomisk kriminalitet og et avvik knyttet til leieavtaler for basestasjoner i Thailand. I det første forholdet er det mistanke om økonomisk kriminalitet, og saken er anmeldt til lokale politimyndigheter, opplyser Telenor.

Telenor vil ikke gi flere opplysninger enn det som ble sagt på pressekonferansen fredag formiddag. Da framholdt konsernsjef Sigve Brekke at ingen av avvikene i Thailand er brudd på thailandsk lovgiving. Han ville ikke kommentere innholdet i den andre saken.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart