Telenor i støtet

Telenor stiger i kurs på høyt volum for tredje dag på rad, mens nedturen for Tomra fortsetter tirsdag formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor-kursen stiger med nesten 5 prosent fra start av tirsdag, og kursen ligger etter en times handel i 44,60 kroner. Det er 2,60 kroner over emisjonskursen fra begynnelsen av desember, og da har vi ikke tatt hensyn til rabatten for privataksjonærene.

RCL legger seg marginalt over sluttnoteringen fra USA i går der RCL falt med 3,4 prosent til en kurs tilsvarende 228 kroner. Etter børsslutt ble betingelsene på obligasjonslånene til RCL publisert. Renten ble satt til 8,75 prosent. Samtidig var lånevolumet større enn ventet.

RCL er ned 1,1 prosent og handles til 229,50 kroner. Etter en times handel er det omsatt aksjer for 50 millioner kroner.

Tomra fortsetter videre ned. Etter gårsdagens kursras på godt og vel 16 prosent er kursen ned ytterligere 1,50 prosent til 131 kroner etter en times handel. Dermed er verdien av Tomra barbert med 5 milliarder kroner i løpet av de seneste 2 dagene.

Som ventet stiger InFocus fra åpning tirsdag etter at kursen krøp over 200 kronermerket i USA i går. InFocus har i løpet av den første timen vært handlet helt oppe 204 kroner, men ligger klokken 11 på 200 kroner.

Tandberg stiger opp med 2,1 prosent til 96 kroner.

Både InFocus og Tandberg kommer med resultat for fjerde kvartal rett etter lunsj.

Meldingen om at Tore Aksel Voldberg har kjøpt aksjer i Opticom igjen virker som vanlig positivt inn på kursen i børsens fremste spekulasjonsaksje. Kursen stiger med 6,4 prosent til 915 kroner. Noen minutter over klokken 11 er det omsatt Opticom-aksjer for 50 millioner kroner.

Day traderne har kastet seg over gruveselskapet Crew. Kursen er opp 6 prosent til 6,75 kroner. Omsetningen i denne aksjen utgjør 12 millioner kroner. På kjøpersiden finner vi nesten utelukkende internettmeglere som Stocknet, NetFonds, Christiania Markets og E-Trade.

Blant de negative sektoren finner vi offshore. Oljeservice-indeksen var ned i 2 prosent i USA i går, og kursen på norske offshore-aksjer faller i takt med dette på børsen i dag.

Også shipping ligger i negativt territorium. Som Finanskanalen flere ganger har vært inne på er sentimentet tungt for tankaksjer for tiden. Tirsdag påpeker også Aftenposten i en større artikkel at tankratene har falt mye siden toppen i november.

Frontline faller med 2,2 prosent til 111,50 kroner, mens Bergesen d.y. som i det siste har nydt godt av svært gode rater for store gasskip, også faller tilbake tirsdag. Bergesen A er ned 2,2 prosent til 156 kroner.

Investorene tar også gevinst i Northern Oil etter at selskapet har steget i kurs fem dager på rad, eller totalt 60 prosent i perioden. Tirsdag faller kursen med 7 prosent og Northern Oil handles til 5,82 kroner.