Telenor jager senil dement

I sju år har Harald Oskar Johannesen Jensrud (89) vært innlagt på et psykiatrisk sykehjem. Nå er han innkalt til forliksrådet. Telenor mener han har bestilt Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSVINGER(Dagbladet): Sist tirsdag ringte lensmann Inger Linde i Kongsvinger til Inger Marit Sagen. Hun fortalte at hennes far var innkalt til forliksrådet på grunn av en inkassosak.

Hennes senil demente far på 89 år skal ha bestilt ADSL-internettabonnement fra Telenor og ikke betalt regningen. Saken var gått til inkasso.

Harald Oskar Johannesen Jensrud (89) har vært innlagt på Skyrud sykehjem i sju år. Et sykehjem bare for senil demente.

Telenor gir seg ikke

En hel dag satt Inger Marit i telefonen. Etter flere timer fikk hun tak i Telenor.

- Jeg spurte om de ikke hadde gjort en feil. Telenor spurte meg om de ikke hadde Internett på sykehuset. De mente faren min kunne ha bestilt et abonnement. Vi har fjernet radioen på rommet til far. Han skjønte ikke hva det var. Han har ikke brukt telefon på 15 år. Saken burde være enkel å slette, sier en oppgitt datter.

Hun synes hele saken er skremmende, og at det er vondt at faren er innblandet i en inkassosak.

- Hele livet har vi betalt regninger til punkt og prikke, sier hun.

Papirmølle

I september ringte de fra Skyrud sykehjem til Inger Marit. De hadde mottatt en regning fra Telenor til faren. Regningen gjaldt et ADSL-abonnement av typen gjør-det-selv. Inger Marit ringte den gangen Telenor og forklarte situasjonen.

En kundebehandler lovte at de skulle slette regningen og at saken var ute av verden.

Siden september har verken datteren eller sykehuset hørt noe fra Telenor. Telenor på sin side mener de har sendt tre purringer.

Lensmann Inger Linde bekrefter at de har mottatt en innkallelse til forliksrådet. Hun mener det ikke er tvil om at det har skjedd en feil. I samråd med Hammersborg inkasso AS er saken returnert.

Det hele er nå opp til Telenor.

IKKE KUNDE: Harald Oskar Johannesen Jensrud (89) husker ikke hva han har spist til middag. Telenor mener han har bestilt et ADSL-abonnement.
REGNING: Inger Marit Sagen med regningen faren fikk i september. Hun trodde saken var ute av verden. Men så en dag ringte lensmannen og fortalte at hennes 89 år gamle far var innkalt til forliksrådet.