- Telenor kan takke seg selv

For at de risikerer å bli kastet ut av Russland, mener visestatsminister Shuvalov.

- GUD FORBY: Første visestatsminister Igor Shuvalov, til høyre for Putin, ber til Gud om at ikke det russiske byråkratiet eller domstolene har latt seg bruke ulovlig av Alfagruppen for å vinne over Telenor i kampen om makten i VimpelCom. Foto: Dmitrji Astakhov/AP
- GUD FORBY: Første visestatsminister Igor Shuvalov, til høyre for Putin, ber til Gud om at ikke det russiske byråkratiet eller domstolene har latt seg bruke ulovlig av Alfagruppen for å vinne over Telenor i kampen om makten i VimpelCom. Foto: Dmitrji Astakhov/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Putins høyre hånd tar i dag bladet fra munnen om investor- gruppen som nå er nærmere enn noen gang å avslutte Telenors eventyr i det russiske mobilmarkedet.- Denne gruppen vil alltid ha problemer med utenlandske investorer i det øyeblikket de føler at dere interesser blir krenket, sier Russlands visestatsminister Igor Shuvalov til Reuters.

- UbehageligeAlfagruppen, som Shuvalov henviser til, har lenge ligget i strid med Telenor, som russerne beskylder for å ha stanset den felleseide mobiloperatøren VimpelCom sitt inntog i Ukraina i 2004.En miniaksjonær i mobilselskapet, Farimex, har brukt dette som årsak til massive søksmål mot Telenor i flere sibirske domstoler. I mars lykkes de i å få én til å beslaglegge Telenors aksjepost i VimpelCom, til en verdi av 11,6 milliarder kroner.

Telenor mener Farimex kontrolleres av Alfagruppen og nekter å betale. Den russiske namsmannen, som fredag startet prosessen med å selge aksjene for å finansiere erstatningskravet. (Se faktaboks.)

- De (Alfagruppen, red. anm.) er en veldig mektig og stor gruppe aksjeholdere, som vil forsvare sine interesser på alle måter, inkludert de ubehagelige, men lovlige, sier Shuvalov. Legger skylda på TelenorShuvalov gjentar Kreml sin posisjon, som er å ikke blande seg inn i den pågående konflikten. Han avviser at konflikten, som har versert i tre sibirske rettssaler, er en lakmustest for investorklimaet i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer