Telenor kjøper tjenester av scientolog-eid selskap

Uproblematisk, mener den statlig eide giganten. - Dårlig dømmekraft, mener scientologi-kritiker.

BITTER STRID: En antiscientologiaktivist viser tydelig hva han mener under en markering i New York: «Scientologi er svindel.» Xenu.net er en profilert nettside dedikert til kampen mot bevegelsen, drevet av nordmannen Andreas Heldal-Lund. Foto: PETER KRAMER/AP/SCANPIX
BITTER STRID: En antiscientologiaktivist viser tydelig hva han mener under en markering i New York: «Scientologi er svindel.» Xenu.net er en profilert nettside dedikert til kampen mot bevegelsen, drevet av nordmannen Andreas Heldal-Lund. Foto: PETER KRAMER/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statlig eide Telenor kjøper tjenester av det scientolog-eide selskapet Performia. Telenor synes koblingen er uproblematisk, mens en kjent scientologikritiker mener konsernet har utvist dårlig skjønn ved å knytte til seg en så omstridt samarbeidspartner.

Performia på sin side mener seg forfulgt av pressen.

Søker ingeniør I en annonse på Finn.no søker underselskapet Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) etter en driftsingeniør til sine lokaler i Nittedal. Trykker man seg videre for å søke på stillingen, blir man omdirigert til en side med domenenavn Performia.com.

Performia er et rekrutteringsselskap som er majoritetseid av den profilerte scientologen Mårten Runow, og selskapet bruker bl.a. personlighetstester som er utformet for bruk i scientologibevegelsens kurs og rekrutteringsarbeid.

6 prosent av inntektene fra testgjennomføringen går til scientologigrunnlegger L. Ron Hubbards stiftelse, og Performias logo inneholder et velkjent scientologisymbol.

Selskapet kom i medienes søkelys etter at SV-politiker Olav Gunnar Ballos datter Kaja Bordevich Ballo tok livet sitt i 2008. Den dagen 20-åringen døde, hadde hun fått tilbake et nedslående resultat på personlighetstesten hun hadde tatt hos lokale scientologer i Frankrike, der hun studerte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer