KJØP:
Konsernsjef Jon Fredrik Baksås fortalte i dag at Telenor kjøper VimpelCom-aksjer.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
KJØP: Konsernsjef Jon Fredrik Baksås fortalte i dag at Telenor kjøper VimpelCom-aksjer. Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

Telenor kjøper VimpelCom-aksjer for 2,1 milliarder

Og øker dermed stemmerettsandelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor kunngjorde onsdag ettermiddag at selskapet har kjøpt 234 millioner VimpelCom-aksjer, øker dermed stemmerettsandelen til 36,36 prosent. Selger er investeringsselskapet Weather Investments.

Trekker krav Samtidig trekker Telenor sine krav mot selskapet Altimo Holdings & Investments, Altimo Cooperatief, U.A. og VimpelCom i den pågående voldgiftssaken i London.

- Siden vi trekker voldgiftssaken vil det forhindre ytterligere utvanning av øvrige VimpelCom-aksjonærer og vil etablere en mer normal selskapsstyring av VimpelCom. Vi vil nå arbeide for å utvide VimpelCom-styret til elleve medlemmer. Sammen med de øvrige aksjonærene vil vi fortsette å bidra til en industriell utvikling av VimpelCom slik vi alltid har gjort, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

- Forbedrer styringen Han mener transaksjonen gir Telenor omtrent samme stemmerettsandel som et medhold i voldgiftssaken ville ha gitt. Han er derfor fornøyd. Det er også Naguib Sawiris i Weather Investments.

- Jeg er svært glad for denne transaksjonen som vil gjøre at Weather kan delta aktivt i VimpelCom-styret, gi grobunn for forbedret selskapsstyring og sikre bedre ledelsesfokus på industrielle saker i en kontekst der eksisterende uenigheter mellom hovedaksjonærene er løst, sier Sawiris.

(NTB)