Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor-kollaps ga full stans i flytrafikken

Sambandet til kontrollsentralen i Bodø var nede i halvannen time. Vil føre til forsinkelser utover kvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): All flytrafikk nord for Trondheim ble i kveld stanset etter at Bodø kontrollsentral mistet sambandet sitt. I 17.50-tida meldte Avinor at trafikken var i ferd med å normaliseres, men problemene vil forplante seg.
- Vi har foretatt nødvendige omkoblinger og har nå telefonforbindelse. Vi begynner derfor å avvikle flytrafikken, men det er på det rene at det vil bli store forsinkelser utover kvelden, sier pressesjef Sindre Ånonsen i Avinor til NTB.
Sambandet ved kontrollsentralen kollapset i 16-tida som følge av brudd i en Telenor-kabel tidligere i dag, en feil som rammet store deler av landet.

-  Nå går det ikke flytrafikk mellom Nord- og Sør-Norge. Telefonlinjene ligger nede, noe som førte til sambandsbruddet ved kontrollsentralen. Etter det vi får opplyst kan dette ta fra noen minutter til en time å fikse, sa pressejsef Sindre Ånonsen i Avinor til Dagbladet i 16.45-tida.

Telesambandet i store deler av landet er helt eller delvis ute av drift etter to brudd på fibernettet. Både bredbånd, mobiltelefon og fasttelefon i Møre og Romsdal, Hedmark, Oppland, Nordland, Troms og Finnmark har vært rammet siden før klokka 15.45.

Problemene har forplantet seg så blant andre mobilabbonenter også i Oslo opplever å ikke kunne ringe ut eller motta telefoner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media