Telenor krever erstatning i India

Telenor har sendt brev til indiske myndigheter med erstatningkrav for sine investeringer i landet etter lisenstapet i februar.

ØNSKER ERSTATNING: Telenor sendte tirsdag et varsel til indiske myndigheter om at de vil søke erstatning for skadene som er påført selskapet etter at de mistet lisensene på det indiske markedet i februar. Foto: REUTERS/Amit Dave
ØNSKER ERSTATNING: Telenor sendte tirsdag et varsel til indiske myndigheter om at de vil søke erstatning for skadene som er påført selskapet etter at de mistet lisensene på det indiske markedet i februar. Foto: REUTERS/Amit DaveVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet Uninor, som Telenor eier sammen med indiske Unitech Wireless, var ett av flere selskaper som ble rammet da indisk høyesterett inndro 122 mobillisenser 2. februar i år.

Lisensene ble trukket tilbake på bakgrunn av hendelser som skjedde før Telenor gikk inn i det indiske mobilmarkedet.

Telenor sendte tirsdag et varsel til indiske myndigheter om at de vil søke erstatning for skadene som er påført selskapet etter at de mistet lisensene.

Ifølge avisen The Times of India krever Telenor 14 milliarder dollar, i underkant av 80 milliarder norske kroner, i erstatning. Telenors kommunikasjonssjef Tor Odland avviser imidlertid dette beløpet og sier Telenor ikke har oppgitt noe beløp i brevet.

- Vi har ikke spesifisert noen sum i kravet. Vi søker erstatning for hele investeringen vår i landet, sier Odland til NTB.

I februar varslet Telenor at de også ville søke erstatning fra partneren Unitech.

- At lisensene var lovlige og gyldige var et vesentlig krav i aksjonæravtalen mellom Telenor Group og Unitech Limited. Vi mener at høyesteretts kansellering av lisensene er et klart brudd på Unitechs garantier, sa juridisk direktør Pål Wien Espen i Telenor Group etter kanselleringen i februar.

Odland sier selskapet nå ser etter en ny partner i India.
(NTB)