Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor kunder fikk gratis påfyll

KRISTIANSAND (Dagbladet): Et ukjent antall kontantkunder hos Telenor Mobil fikk natt til søndag en uventet «gave» fra telefonselskapet i form av ekstra påfyll på kontantkortet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet kjenner til at kunder fikk godskrevet flere tusen kroner. Andre fikk styrket kontoen med noen hundrelapper. Telenor Mobil har 969.000 kontantkort-abonnenter.

Datakrøll i forbindelse med overgangen til vintertid kan være årsak til fadesen. Telenor Mobil vil ikke si noe om kundene må betale pengene tilbake.

Ingen klager

- Vi har ennå ikke oversikt over hvor mange kunder som ble rammet. Foreløpig har vi fått henvendelser fra en håndfull abonnenter. Det vil være feil å si at de har klaget; De har bare gjort oss oppmerksom på at kontoen er blitt fylt opp uten at de selv har gjort det, sier Esben Tuman Johnsen som er assisterende informasjonssjef i Telenor Mobil.

- Vi må utvise skjønn i hva vi videre skal foreta oss overfor kundene som fikk påfyll, sier han.

Tuman Johnsen oppfordrer kundene til å ta kontakt med Telenor Mobils kundesenter dersom man har spørsmål om saken.

Stor sjekk

I går ettermiddag hadde telefonselskapet liten oversikt over saken.

- Det eneste vi kan si med sikkerhet er at vi ikke har noen indikasjoner på at kunder urettmessig er blitt belastet, sier Tuman Johnsen.

Det blir en omfattende jobb for Telenor Mobil å finne ut hvilke abonnenter som fikk litt ekstra vinter-gratiale natt til søndag.

- Vi må gå gjennom loggene våre manuelt og vaske listene før vi kan si noe nærmere om omfanget. I øyeblikket ser det ut til at feielen har berørt et lite antall abonnenter, sier han.

Ikke sabotasje

Tuman Johnsen avviser at det kan ha vært hackere på ferde.

- Nei, ingen ting tyder på det. En av teoriene vi ser på er om fenomenet kan ha sammenheng med overgangen til vintertid. Foreløpig er vi usikre på årsaken, sier Telenor Mobils talsmann.

Telenor Mobils kontantkunder ringer i gjennomsnitt for 135 kroner i måneden. Tapet kan bli betydelig dersom det viser seg at mange kunder fikk ekstratilskuddet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!