Slutten for fasttelefonen

Telenor kvitter seg med fasttelefonen

3G-nettet skrus helt av i deler av landet.

ALTERNATIV LØSNING: Ifølge Telenor vil 15.000 kunder miste tilgangen til fastnettet i løpet av 2018 og 2019, og alternativet er fiber eller mobilløsninger. Foto: NTB Scanpix
ALTERNATIV LØSNING: Ifølge Telenor vil 15.000 kunder miste tilgangen til fastnettet i løpet av 2018 og 2019, og alternativet er fiber eller mobilløsninger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fasttelefonens tid nærmer seg slutten, for nå starter Telenor aktivt med utfasing av kobbernettet. Og i deler av landet skal 3G-nettet skrus av.

Kobbernettet brukes til fasttelefoni og xDSL bredbånd. Nå satser Telenor alt på fiber, skriver Nettavisen.

- I 2001 hadde vi rundt 2 millioner fasttelefonikunder, nå er det 240.000 privatkunder igjen – og det er en nedgang på 18 prosent i året på kobber, sier moderniseringsdirektør Arne Quist Christensen.

Opprinnelig kunngjorde Telenor at kobbernettet skulle legges ned for seks år siden, men da var ikke alternativene gode nok for alle. Det er de nå, skriver Nettavisen.

Ifølge Telenor vil 15.000 kunder miste tilgangen til fastnettet i løpet av 2018 og 2019, og alternativet er fiber eller mobilløsninger.

Teleselskapet kommer også til å slutte å bruke 3G i 900 MHz-båndet, noe som i praksis betyr at 3G-nettet beholdes i tettstedene, men ikke langs veiene.

Ifølge Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen blir nesten ingen kunder berørt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer